Business & Finance Τετάρτη 6/10/2021, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Θετικό γύρισμα στην προοπτική συμφωνίας για το χρέος

Wall Street: Θετικό γύρισμα στην προοπτική συμφωνίας για το χρέος

Σε θετικό έδαφος επέστρεψαν οι μετοχές στη Wall Street, κλείνοντας με άνοδο στο τέλος της συνεδρίασης, η οποία χαρακτηρίστηκε από έντονες αυξομειώσεις. Το έναυσμα έδωσε η ξαφνική αισιοδοξία των επενδυτών ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία για το όριο του χρέους, επιστρέφοντας ξανά στον κλάδο τεχνολογίας. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 102 μονάδες ή 0,30%, μετά τις απώλειες των 460 μονάδων βάσης που κατέγραφε στην αρχή της συνεδρίασης. Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,4%, αφού υποχωρούσε νωρίτερα 1,27%, ενώ ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,5% μετά τις αρχικές του απώλειες που έφθασαν έως το 1,2%. 

Οι μετοχές άλλαξαν πορεία στην είδηση ότι ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Μιτς Μακόνελ έκανε την Τετάρτη μια νέα πρόταση στη Γερουσία προκειμενου να μπει τέλος στην αντιπαράθεση για το όριο του ομοσπονδιακού δανεισμού. Με βάση την πρόταση, οι Ρεπουμπλικανοί θα επιτρέψουν στους Δημοκρατικούς να χρησιμοποιήσουν τις καθιερωμένες διαδικασίες για να περάσουν μια κατεπείγουσα αύξηση του ορίου δανεισμού σε ένα σταθερό ποσό για να καλύψουν τα τρέχοντα επίπεδα δαπανών μέχρι τον Δεκέμβριο, όπως έγραψε ο Γερουσιαστής στο Twitter.

Oι επενδυτές αγόρασαν στα χαμηλά μεγάλα ονόματα της τεχνολογίας, με τη μετοχή της Microsoft να ενισχύεται 1,5%, της Amazon 1,3% και της Nvidia 1,2%. Σε θετικό έδαφος έκλεισαν και οι μετοχές FAANG. 

Αντίθετα, οι μετοχές που συνδέονται με τις προοπτικές της οικονομίας γύρισαν σε πτώση. Η American Airlines και η JetBlue καθοδήγησαν την πτώση με απώλειες 4,3% και 2,7% αντίστοιχα, μετά δε την υποβάθμισή τους από τη Goldman Sachs, η οποία επικαλέστηκε τις υψηλότερες τιμές καυσίμων, οι οποίες, εκτιμά, θα ασκήσουν καθοδικές πιέσεις. 

Ο Οκτώβριος δείχνει σαφέστατα ότι συνεχίζει την έντονη μεταβλητότητά του εν μέσω ανησυχιών για αύξηση των επιτοκίων και του υψηλότερου πληθωρισμού. Μέχρι στιγμής, στις τρεις πρώτες συνεδριάσεις του Οκτωβρίου, ο Dow ενισχύθηκε τη Δευτέρα 483 μονάδες, εν συνεχεία την Τρίτη έχασε 324 για να ξανακερδίσει 312 και σήμερα παρουσίασε έντονη αυξομείωση. 

Από το μέτωπο της οικονομίας, στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ δημιουργήθηκαν περισσότερες του αναμενομένου θέσεις εργασίας το Σεπτέμβριο, παρά τις ανησυχίες από την ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα. Τα στοιχεία αυτά, εάν συνοδευθούν από εξίσου θετικά στοιχεία για την απασχόληση την Παρασκευή, αναμένεται να ενισχύσουν τις προσδοκίες ότι η Φέντεραλ Ριζέρβ θα ξεκινήσει το tapering τον επόμενο μήνα. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News