Business & Finance Τρίτη 5/10/2021, 14:30
ΑΓΟΡΕΣ

Κρυπτονομίσματα: Εισροές για επτά διαδοχικές εβδομάδες 

Το Bitcoin κατέχει τη μερίδα του λέοντος

Κρυπτονομίσματα: Εισροές για επτά διαδοχικές εβδομάδες 

Την προτίμησή τους στα κρυπτονομίσματα δείχνουν το τελευταίο διάστημα οι επενδυτές, με αποτέλεσμα να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα με τις ρευστοποιήσεις που επικράτησε από τον περασμένο Απρίλιο. Αυτή η αλλαγή κλίματος αποδεικνύεται από το γεγονός ότι για έβδομη διαδοχική εβδομάδα καταγράφονται εισροές στα προϊόντα και στα funds με κρυπτονομίσματα, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας διαχείρισης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, CoinShares. 

Βάσει των στοιχείων, οι εισροές την περασμένη εβδομάδα ανήλθαν στα 90,2 εκατ. δολάρια, με αυτές προς το Bitcoin να παίρνουν τη μερίδα του λέοντος καθώς έφθασαν τα 69 εκατ. δολάρια. 

Διαβάστε επίσης: Το μεγάλο κόλπο με το litecoin: Ποιοι και πώς έστησαν το «pump and dump»

Εισροές της τάξεως των 20 εκατ. δολαρίων, κατέγραψαν τα προϊόντα και τα funds σε Ethereum, ενώ για το σύνολο της τρέχουσας χρονιάς οι τοποθετήσεις φθάνουν το 1 δισ. δολάρια. 

Στο σύνολο των επτά εβδομάδων το σύνολο των εισροών αγγίζει τα 390 εκατ. δολάρια, ενώ από την αρχή του έτους ανέρχονται σε 6,1 δισ. δολάρια. 

Για τη διατήρηση αυτής της θετικής αύρας που έχει περιβάλει την αγορά κρυπτονομισμάτων, ο αναλυτής της Coinshare, Τζέιμς Μπάτερφιλντ, επισημαίνει ότι οι δηλώσεις από τους επικεφαλής της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) και της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό.  

Την περασμένη εβδομάδα o πρόεδρος της SEC, Γκάρι Γκένσλερ, κατά τη διάρκεια συνεδρίου των Financial Times επανέλαβε τη  στήριξή του για τα χρηματιστηριακώς διαπραγματεύσιμα κεφάλαια (ETFs) σε Bitcoin τα οποία επενδύουν σε Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης, όχι όμως και για το ίδιο το κρυπτονόμισμα. Παρεμπιπτόντως, σήμερα η τιμή του Bitocoin έχει ξεπεράσει τα 50.000 δολάρια, ενισχυμένη κατά 5%. 

Μια ημέρα αργότερα ο διοικητής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, σε σχόλιά του ενώπιον Επιτροπής στο Κογκρέσο, ανέφερε ότι δεν είναι στις προθέσεις της κεντρικής τράπεζας να απαγορεύσει τα κρυπτονομίσματα. 

Διαβάστε επίσης: Γιατί κάποιες κυβερνήσεις τα «βάζουν» με τα κρυπτονομίσματα

Παρά τα θετικά αυτά σχόλια την περασμένη εβδομάδα, ο συνολικός τζίρος στην αγορά κρυπτονομισμάτων κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα στα 2,4 δισ. δολάρια, όταν τον περασμένο Μάιο είχε αγγίξει τα 8,4 δισ. δολάρια. 

Όπως αναφέρει το Reuters, τα περιουσιακά στοιχεία που διαχειρίζονται οι Grayscale και Coinshares, οι δύο μεγαλύτερες διαχειρίστριες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκαν στα 41,1 δισ. δολάρια και στα 4,6 δισ. δολάρια αντίστοιχα. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News