Business & Finance Τετάρτη 29/09/2021, 20:08
ΑΓΟΡΕΣ

Σε ανάκαμψη οι ευρωπαϊκές μετοχές – Κέρδη 0,6% για το δείκτη STOXX 600

Σε ανάκαμψη οι ευρωπαϊκές μετοχές – Κέρδη 0,6% για το δείκτη STOXX 600

Σε άνοδο γύρισαν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές μετά τις χθεσινές μεγάλες απώλειες, που σηματοδότησαν μία από τις χειρότερες ημέρες της φετινής χρονιάς. Δυναμική ώθηση έδωσε στη σημερινή συνεδρίαση η AstraZeneca, που στήριξε τον κλάδο υγείας μετά την είδηση της νέας εξαγοράς της, ενώ ο κλάδος ημιαγωγών βρήκε ενδοσυνεδριακά στήριγμα στην άνοδο της μετοχής της ASM, μετά τις θετικές προβλέψεις για την κερδοφορία της. 

Η μετοχή της βρετανικής φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca ενισχύθηκε 4,2% στην είδηση ότι θα εξαγοράσει την Caelum Biosciences στο πλαίσιο συμφωνίας αξίας 500 εκατ.δολαρίων. 

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε 0,6%, μετά την πτώση 2,2% της Τρίτης. Ο δείκτης αναμένεται να κλείσει το Σεπτέμβριο με πτώση 3,2%, γεγονός που τον αφήνει με οριακά μόνο κέρδη στο τρίμηνο. «Οι αποδόσεις παραμένουν χαμηλά σε ιστορικό επίπεδο, όμως μία απότομη άνοδος που ενδεχομένως να έχει διάρκεια θα αποσταθεροποιήσει τις αγορές εάν η οικονομία πιεστεί να ανταποκριθεί γρήγορα στις νέες πιο αυστηρές συνθήκες»,αναφέρει ο Τζιμ Σμίγκιελ, επικεφαλής επενδύσεων της SEI. 

Ωστόσο, ο ευρωπαϊκός τεχνολογικός κλάδος συνέχισε τις απώλειές του, συνεχίζοντας με πτώση 0,7%. Η μετοχή της ASM International ενισχύθηκε περίπου 4% καθώς αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για τα κέρδη και τα έσοδα του τρίτου τριμήνου. 
  
Aπό μεμονωμένες μετοχές, η βρετανική εταιρεία ένδυσης Next «είδε» τη μετοχή της να ενισχύεται 3,9% σε ιστορικό υψηλό, από τη στιγμή που αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις για την φετινή οικονομική χρήση, κάτι που συμβαίνει για τέταρτη φορά τους τελευταίους έξι μήνες. Από την άλλη πλευρά, ο κλάδος πετρελαίου και φυσικού αερίου υπαναχώρησε από το υψηλό έτους, καθώς «ξεθύμανε» το πρόσφατο ράλι των τιμών πετρελαίου, στον απόηχο των στοιχείων που έδειξαν απρόσμενη αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας. 

Από τους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX κέρδισε 0,77%, ο βρετανικός FTSE 100 πρόσθεσε 1,14% και ο γαλλικός CAC-40 σημείωσε άνοδο 0,84%.

moneyreview.gr με πληροφορίες από REUTERS

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News