Business & Finance Τετάρτη 29/09/2021, 16:31
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώπη: Προσπάθεια ανάκαμψης μετά το χθεσινό sell-off

Ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας κινούμενος υψηλότερα κατά 1,79% είναι αυτός που ξεχωρίζει

Ευρώπη: Προσπάθεια ανάκαμψης μετά το χθεσινό sell-off

Ανοδικά κινούνται σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προσπαθώντας να ανακάμψουν από τις βαριές απώλειες που υπέστησαν χθες, μετά το γενικευμένο sell-off στο οποίο επιδόθηκαν οι επενδυτές σε όλο τον κόσμο. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,76%, διαγράφοντας ωστόσο ένα μέρος των απωλειών σχεδόν 2,2% στην προηγούμενη συνεδρίαση, στη χειρότερή του ημέρα από τα μέσα Ιουλίου. Παρόμοια θετική μεταβολή παρουσιάζουν τα χρηματιστήρια σε Φρανκφούρτη και Λονδίνο, αυτό του Παρισιού αγγίζει το 1%, ενώ του Μιλάνου παρουσιάζει κέρδη της τάξεως του 0,60%. 

Ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας κινούμενος υψηλότερα κατά 1,79% είναι αυτός που ξεχωρίζει ενώ από σχετική απόσταση ακολουθεί ο υγειονομικός κλάδος και των τραπεζών με άνοδο 1,26% και 1,11% αντίστοιχα. 

Ο τεχνολογικός κλάδος ο οποίος χθες είχε μια από τις χειρότερες ημέρες για το 2021 με απώλειες 4,8% μετά βίας αγγίζει το +1% και δείχνει ότι θα χρειαστεί χρόνο για να διαγράψει τις βαριές χθεσινες απώλειες. 

Με μία ημέρα να απομένει για να αποχωρήσει ο Σεπτέμβριος, για τις ευρωπαϊκές μετοχές θα σηματοδοτήσει και το τέλος ενός ανοδικού διαδοχικού σερί από τον περασμένο Ιανουάριο. 

Στο διάστημα αυτό οι μετοχές κατέγραψαν θετικό πρόσημο για κάθε έναν από τους επτά μήνες, για να φτάσουν στο αποκορύφωμά τους και σε ιστορικό υψηλό ρεκόρ στις 13 Αυγούστου, στις 476,16 μονάδες. 

Έκτοτε οι ανησυχίες για τον επιταχυνόμενο πληθωρισμό, σε συνδυασμό με αυτές για απόσυρση των μέτρων στήριξης από τις κεντρικές τράπεζες εξαιτίας αυτής της επιτάχυνσης, έχουν περιβάλει με ανασφάλεια τις αγορές και έχουν ασκήσει πιέσεις στις αγορές. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News