Business & Finance Πέμπτη 23/09/2021, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Με κέρδη άνω του 1% με στήριγμα ενέργεια και τράπεζες

Wall Street: Με κέρδη άνω του 1% με στήριγμα ενέργεια και τράπεζες

Με σημαντικά κέρδη έκλεισε η Wall Street για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, καθώς υποχώρησαν ελαφρώς οι ανησυχίες για κατάρρευση της αγοράς ακινήτων της Κίνας λόγω Evergrande, αλλά και επειδή η Φέντεραλ Ριζέρβ κράτησε σταθερά τα μέτρα στήριξης τουλάχιστον για λίγο καιρό ακόμη. 

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 1,48%, παρουσιάζοντας σταθερή άνοδο καθ΄όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 1,21%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 1,04%, «κατακτώντας» ξανά το επίπεδο των 15.000 μονάδων. Με τα σημερινά κέρδη, και οι τρεις χρηματιστηριακοί δείκτες επανήλθαν σε άνοδο σε εβδομαδιαία βάση: ο Dow Jones και ο S&P 500 ενισχύονται 0,5% και 0,4% αντίστοιχα, ενώ ο Nasdaq μόλις 0,1%. 

Οι θετικές προοπτικές από τους παρόχους υπηρεσιών τεχνολογιών πληροφορικής Accenture και Salesforce στήριξαν την αγορά τεχνολογίας, ενώ στο θετικό κλίμα συνέβαλε και η έγκριση που δόθηκε από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για την τρίτη ενισχυτική δόση του εμβολίου της Pfizer για άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών.

Ενέργεια και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες παρουσίασαν τα μεγαλύτερα κέρδη μεταξύ των 11 κλάδων του S&P 500, της τάξης του 3,4% και 2,5% αντίστοιχα. Oι μετοχές των APA και Devon Energy ενισχύθηκαν 7%, καθώς η τιμή αργού εκτινάχθηκε πάνω από τα 73 δολάρια το βαρέλι, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 2 Αυγούστου.

Οι τράπεζες βρήκαν στήριγμα στην άνοδο των αμερικανικών ομολογιακών αποδόσεων. Οι μετοχές των JPMorgan, Bank of America και Citibank κατέγραψαν κέρδη 3%.

Στον αντίποδα, real estate και εταιρείας κοινής ωφελείας ήταν οι δύο μοναδικοί κλάδοι του S&P 500 που παρουσίασαν απώλειες.

«Η αβεβαιότητα φαίνεται να αυξάνεται ολοένα και περισσότερο ως προς τις προοπτικές της οικονομίας και η Fed φαίνεται να προσέφερε ένα βαθμό εμπιστοσύνης στις αγορές την Τετάρτη. Από την άλλη πλευρά, άλλοι κίνδυνοι που ασκούσαν πιέσεις στο επενδυτικό κλίμα όπως το όριο του χρέους στις ΗΠΑ και η πιθανή χρεοκοπία της Evergrande φαίνεται να έχουν υποχωρήσει, ευνοώντας την τάση ανάληψης ρίσκου», αναφέρει ο Τσάρλι Ρίπλεϊ, στρατηγικός αναλυτής της Allianz Investment Management. 

moneyreview.gr

   

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News