Business & Finance Τρίτη 21/09/2021, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Απέτυχε η προσπάθεια ανάκαμψης – Με πτώση Dow και S&P 500

Wall Street: Απέτυχε η προσπάθεια ανάκαμψης – Με πτώση Dow και S&P 500

Η προσπάθεια ανάκαμψης της Wall Street μετά το χθεσινό sell off απέτυχε καθώς δεν κατάφεραν να κλείσουν σε θετικό έδαφος και οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες. Ενώ ο Nasdaq έκλεισε με μικρή έως οριακή άνοδο, o Dow Jones και ο S&P 500 ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση στο «κόκκινο», καθώς οι ανησυχίες για πιθανή κατάρρευση του κινεζικού κολοσσού Evergrande μαζί με την αβεβαιότητα ως προς τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει η Fed συγκράτησαν την άνοδο και άσκησαν πιέσεις στην αγορά. 

Οι συνεχιζόμενοι φόβοι για στάση πληρωμών, καθώς την Πέμπτη η Evergrande καλείται να αποπληρώσει δύο ομόλογα που εκπνέουν, επισκίασαν τις προσπάθειες του προέδρου του ομίλου να καθησυχάσει τους επενδυτές και να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη τους απέναντι στην εταιρεία. Ανησυχία προκαλεί και η «σιγή ιχθύος» που τηρεί το Πεκίνο, το οποίο δεν έχει δείξει μέχρι στιγμής διάθεση να παρέμβει για να ανακόψει τον αντίκτυπο στην κινεζική οικονομία.  

O Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,15% και ο S&P 500 υποχώρησε 0,08%, ενώ αντίθετα ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,22%, καθώς οι επενδυτές έσπευσαν να αγοράσουν στα χαμηλά κάποιες μετοχές τεχνολογίας, όπως η Apple. Πολύ περισσότερο, ο S&P 500 κινήθηκε κάτω από το μέσο όρο των τελευταίων 50 συνεδριάσεων, υποχωρώντας κάτω από το φράγμα αυτό για πρώτη φορά σε διάρκεια μεγαλύτερη των έξι μηνών.

Ωστόσο, στην αρχή της συνεδρίασης, οι δείκτες κατέγραφαν κέρδη με το Dow μάλιστα να ενισχύεται προς στιγμή περισσότερο από 300 μονάδες. 

Σύμφωνα με αναλυτές, οι επενδυτές έσπευσαν να αγοράσουν στα χαμηλά, όμως εξακολουθεί να επικρατεί μεγάλη νευρικότητα και γι΄αυτό ακριβώς συγκρατήθηκε η περαιτέρω δυναμική της αγοράς.

Τα ραντάρ των επενδυτών είναι στραμμένη στην Fed που ολοκληρώνει αύριο τη διήμερη συνεδρίασή της, καθώς η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να προετοιμάσει το έδαφος για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της, παρότι η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται το Νοέμβριο ή το Δεκέμβριο. Σε επιφυλακή βρίσκονται επίσης οι επενδυτές προκειμένου να διαπιστώσουν πότε η Φέντεραλ Ριζέρβ σκοπεύει να προβεί στην πρώτη επιτοκιακή αύξηση. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News