Business & Finance Πέμπτη 16/09/2021, 19:29
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Κέρδη με στήριξη από τον κλάδο ταξιδίων και αναψυχής 

Ευρωπαϊκές μετοχές: Κέρδη με στήριξη από τον κλάδο ταξιδίων και αναψυχής 

Μετά από δύο πτωτικές συνεδριάσεις που έφεραν τις ευρωπαϊκές μετοχές στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι εβδομάδων, σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινήθηκαν ανοδικά, παίρνοντας ώθηση από τον κλάδο ταξιδίων και αναψυχής, ο οποιός ολοκλήρωσε τη σημερινή ανακοίνωση ενισχυμένος κατά 3,38%. Αυτή ήταν η πέμπτη καλύτερη ημερήσια επίδοση για το εν λόγω κλάδο από τον Νοέμβριο του 2020, όταν και δόθηκε η επίσημη έγκριση για χρήση του εμβολίου της Pfizer. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,44%, βρίσκοντας επιπλέον στήριξη από τον κλάδο των τραπεζών.

Στον αντίποδα με «βουτιά» 2,68% έκλεισε ο κλάδος των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, ο οποίος όμως στις προηγούμενες συνεδριάσεις είχε κερδίσει την προτίμηση των επενδυτών. Από τα κυριότερα χρηματιστήρια του Μιλάνου πρόσθεσε 0,78% του Παρισιού 0,59%, με αυτά σε Φρανκφούρτη και Λονδίνο να ενισχύονται κατά 0,23% και 0,16% αντίστοιχα. 

Η μετοχή της Ryanair πραγματοποίησε ράλι 8,27%, στην καλύτερη της ημέρα από τις 9 του περασμένου Νοεμβρίου.  

Οι σημερινές προβλέψεις της Ryanair για αύξηση της επιβατικής κίνησης όπως και η απόφαση να προσλάβει 5.000 εργαζόμενους προκειμένου να ανταποκριθεί στην αύξηση αυτή, ήταν ο καταλύτης για να περιβληθεί ολόκληρος ο κλάδος των ταξιδίων και αναψυχής με ένα κλίμα ευδαιμονίας. 

Μιλώντας πριν από την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της Ryanair, ο διευθύνων σύμβουλος Ντέιβιντ Ο’ Λίρι ανακοίνωσε ότι η εταιρεία θα ανοίξει 10 νέους σταθμούς επιβίβασης σε όλη την Ευρώπη φέτος. Παράλληλα, η εταιρεία αναβάθμισε τις προβλέψεις της για την ανάπτυξή της κατά τα επόμενα πέντε χρόνια, αναμένοντας πλέον αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 50%, έναντι 33% που προέβλεπε προηγουμένως.

Οι μετοχές των τραπεζών κινήθηκαν επίσης ανοδικά σήμερα, καθώς οι ανησυχίες για επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας ξεθύμαναν, ενώ τα χθεσινά κέρδη στη Wall Street (παρόλο που σήμερα καταγράφει κέρδη) επανέφεραν προσδοκίες ότι τα μέτρα στήριξης των κεντρικών τραπεζών δεν θα αποσυρθούν νωρίτερα. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News