Business & Finance Δευτέρα 13/09/2021, 19:45
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Επιστροφή στα κέρδη μετά από μια επεισοδιακή εβδομάδα 

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Επιστροφή στα κέρδη μετά από μια επεισοδιακή εβδομάδα 

Μετά από μια επεισοδιακή εβδομάδα κατά την οποία οι ευρωπαϊκές μετοχές κατέγραψαν απώλειες για τέσσερις διαδοχικές συνεδριάσεις, σήμερα επέστρεψε το θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Βέβαια και την προηγούμενη Δευτέρα οι μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, για να ακολουθήσει το τετραήμερο πτωτικό σερί που τις έφερε σε χαμηλό τριών εβδομάδων. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση κατά 0,29% υψηλότερα, ενώ από τα κυριότερα χρηματιστήρια του Μιλάνου ενισχύθηκε κατά 0,923%, της Φρανκφούρτης και του Λονδίνου προσέθεσαν 0,59% και 0,56%, ενώ του Παρισιού έκλεισε με άνοδο 0,20%. 

Οι κλάδοι που ξεχώρισαν όταν της αυτοκινητοβιομηχανίας, των τραπεζών και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, ωστόσο εκείνος που «έλαμψε» ήταν ο ενεργειακός καθώς βγήκε κερδισμένος από τη σημερινή συνεδρίαση κατά 2,76%. Αιτία για το σημερινό αυτό ράλι δεν είναι άλλος από την εμφάνιση νέου τυφώνα που ετοιμάζεται να πλήξει τον Κόλπο του Μεξικού στις ΗΠΑ κι ενώ ακόμη η παραγωγή στα διυλιστήρια της περιοχής δεν έχει επιστρέψει σε πλήρη δραστηριότητα μετά το πέρασμα του τυφώνα Άιντα στα τέλη Αυγούστου. 

Στο σημερινό γενικευμένο κλίμα υπήρχαν και χαμένοι και συγκεκριμένα οι κλάδοι των πρώτων υλών, των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, των βιομηχανικών υπηρεσιών και προϊόντων, της υγείας, των μέσων μαζικής ενημέρωσης και ο τεχνολογικός. 

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News