Business & Finance Πέμπτη 16/09/2021, 16:29
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Επιστροφή στα κέρδη με ώθηση από τις αεροπορικές εταιρείες

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Επιστροφή στα κέρδη με ώθηση από τις αεροπορικές εταιρείες

Μετά από δύο πτωτικές συνεδριάσεις που έφεραν τις ευρωπαϊκές μετοχές στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι εβδομάδων, σήμερα αναστράφηκε το αρνητικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τα χθεσινά κέρδη στη Wall Street και τις μετοχές του κλάδου των ταξιδίων και αναψυχής να δίνουν τη σημερινή ώθηση. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 κινείται υψηλότερα κατά 0,77%, με τον προαναφερόμενο κλάδο να πραγματοποιεί ράλι με κέρδη άνω του 3,30% και αυτόν των τραπεζών να προσφέρει επίσης στήριξη. Από τα κυριότερα χρηματιστήρια του Μιλάνου και του Παρισιού έχουν υπερβεί το +1% (1,19% και 1,11% αντίστοιχα), με αυτά σε Φρανκφούρτη και Λονδίνο να ενισχύονται κατά 0,79% και 0,74% αντίστοιχα. 

Οι σημερινές προβλέψεις της Ryanair για αύξηση της επιβατικής κίνησης όπως και η απόφαση να προσλάβει 5.000 εργαζόμενους προκειμένου να ανταποκριθεί στην αύξηση αυτή, ήταν ο καταλύτης για να περιβληθεί ολόκληρος ο κλάδος των ταξιδίων και αναψυχής με ένα κλίμα ευδαιμονίας. 

Μιλώντας πριν από την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της Ryanair, ο διευθύνων σύμβουλος Ντέιβιντ Ο Λίρι  ανακοίνωσε ότι η εταιρεία θα ανοίξει 10 νέους σταθμούς επιβίβασης σε όλη την Ευρώπη φέτος. Παράλληλα, η εταιρεία αναβάθμισε τις προβλέψεις της για την ανάπτυξή της κατά τα επόμενα πέντε χρόνια, αναμένοντας πλέον αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 50%, έναντι 33% που προέβλεπε προηγουμένως.

Οι μετοχές των τραπεζών κινούνται επίσης ανοδικά σήμερα, καθώς οι ανησυχίες για επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας ξεθύμαναν, ενώ τα χθεσινά κέρδη στη Wall Street επανέφεραν προσδοκίες ότι τα μέτρα στήριξης των κεντρικών τραπεζών δεν θα αποσυρθούν νωρίτερα. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News