Business & Finance Παρασκευή 6/08/2021, 15:11
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Στο δρόμο για την καλύτερη εβδομάδα από τον Μάιο

Ο κλάδος που ξεχωρίζει σήμερα είναι ο ασφαλιστικός με κέρδη 1,22%

Ευρωπαϊκές μετοχές: Στο δρόμο για την καλύτερη εβδομάδα από τον Μάιο

Σε συντήρηση δυνάμεων έχουν επιδοθεί σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, μετά από το 4 στα 4 στις προηγούμενες συνεδριάσεις, όπου σημείωσαν νέα ιστορικά υψηλά ρεκόρ σε κάθε μία από αυτές. Απούσης της σημερινής συνεδρίασης οι ευρωπαϊκές μετοχές σημειώνουν κέρδη της τάξεως του 1,6% στην τρέχουσα εβδομάδα και έχουν «βάλει πλώρη» για την καλύτερη τους εβδομάδα από τον περασμένο Μάιο. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 παρά τις αρχικές απώλειες έχει περάσει οριακά σε θετικό έδαφος σημειώνοντας άνοδο 0,05%, ωστόσο ακόμη και με αυτή την οριακή θετική μεταβολή ανήλθε σε νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ στις 470,24 μονάδες. 

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια η περιρρέουσα ατμόσφαιρα είναι κάτι περισσότερο από αισιόδοξη, καθώς αφενός οι προσδοκίες για οικονομική ανάκαμψη μετά την κρίση της πανδημίας και αφετέρου τα ισχυρά αποτελέσματα των ευρωπαϊκών εταιρειών για το β΄ τρίμηνο του 2021, έχουν λειτουργήσει ως καταλύτης στην ψυχολογία των επενδυτών. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο STOXX 600 έχει «αναρριχηθεί» σε ιστορικά υψηλά ρεκόρ και στις πέντε συνεδριάσεις στην πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, σε έναν μήνα κατά τον οποίο η συναλλακτική δραστηριότητα παραδοσιακά περιορίζεται εξαιτίας των καλοκαιρινών διακοπών. 

Ο κλάδος που ξεχωρίζει σήμερα είναι ο ασφαλιστικός με κέρδη 1,22%, παίρνοντας ώθηση από τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα για το προηγούμενο τρίμηνο της Allianz (+2,20%) και των αναθεωρημένων προβλέψεών της για το υπόλοιπο του 2021.  

Κέρδη της τάξεως του 3,30% καταγράφει η μετοχή του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, μετά την αύξηση 4,6% των κερδών του για το α΄ εξάμηνο του 2021.

Επί του παρόντος με τα δύο τρίτα των εταιρειών οι μετοχές των οποίων διαπραγματεύονται στον STOXX 600 να έχουν ανακοινώσει τις οικονομικές τους επιδόσεις για το β΄ τρίμηνο το 67% εξ αυτών έχει ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών, όταν το τυπικό ποσοστό για τρίμηνο είναι στο 51%. 

Από τα κυριότερα χρηματιστήρια, του Μιλάνου ενισχύεται κατά 0,89%, του Παρισιού κερδίζει 0,29%, της Φρανκφούρτης κινείται υψηλότερα κατά 0,09%, οριακά κέρδη 0,02% παρουσιάζει το Λονδίνο. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News