Business & Finance Τετάρτη 4/08/2021, 16:03
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: «Προελαύνουν» με νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,28%

Ευρωπαϊκές μετοχές: «Προελαύνουν» με νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ 

Νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ το τρίτο σε τρεις συνεδριάσεις την τρέχουσα εβδομάδα καταγράφουν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, εν μέσω των ανακοινώσεων των εταιρικών αποτελεσμάτων για το β΄ τρίμηνο του 2021, σε μια συνεδρίαση που και σήμερα ο τζίρος της είναι περιορισμένος εξαιτίας των καλοκαιρινών διακοπών. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,28% στις 466,70 μονάδες, έχοντας σημειώσει νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ στις 468,46 μονάδες. 

Πέραν των μηνυμάτων που στέλνουν τα εταιρικά αποτελέσματα για την υγιή κατάσταση των ισολογισμών των ευρωπαϊκών εταιρειών, σήμερα ήρθαν και τα στοιχεία για επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο, που «σκαρφάλωσε» σε υψηλό 15 ετών να επιβεβαιώσουν την εικόνα αυτή. 

Πιο συγκεκριμένα σύνθετος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (ΡΜΙ) της IHS Markit για τη μεταποίηση και τις υπηρεσίες ανέβηκε στις 60,2 μονάδες, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2006, από 59,5 μονάδες τον Ιούνιο και ελαφρώς χαμηλότερα των 60,6 μονάδων της προκαταρκτικής ανάγνωσής του. 

Σε υψηλό από τον Ιούνιο του 2006 «εκτινάχθηκε» και ο υποδείκτης που καταγράφει τη δραστηριότητα του κλάδου των υπηρεσιών στις 59,8 μονάδες, έναντι 58,3 μονάδες τον προηγούμενο μήνα και 60,4 μονάδες της πρώιμης ανάγνωσής του για τον Ιούλιο. 

Στα εταιρικά νέα η μετοχή Roche κινείται ανοδικά, μετά τις αναφορές ότι ο επενδυτικός όμιλος SoftBank έχει αποκτήσει μετοχές της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας αξίας 5 δισ. δολαρίων. 

Η Thales η μεγαλύτερη κατασκευάστρια ηλεκτρονικών εξοπλιστικών συστημάτων, βλέπει τη μετοχή της να καταγράφει κέρδη, μετά την ανακοίνωσή της ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Hitachi για να πουλήσει τη σιδηροδρομική εταιρεία GTS, μια συμφωνία που αναμένεται να φθάσει στο 1,66 δισ. ευρώ. 

Μεταξύ των μεγαλυτέρων χρηματιστηριών, της Φρανκφούρτης ενισχύεται κατά 0,37%, ενώ Λονδίνο, Παρίσι και Μιλάνο, παρουσιάζουν κέρδη μεταξύ 0,10% και 0,17%. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News