Business & Finance Τρίτη 27/07/2021, 16:44
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Συγκρατημένοι οι επενδυτές λόγω αναστάτωσης στην κινεζική αγορά

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Συγκρατημένοι οι επενδυτές λόγω αναστάτωσης στην κινεζική αγορά

Αναιμική εικόνα παρουσιάζουν για δεύτερη συναπτή συνεδρίαση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εξαιτίας των χαμηλότερων από το προσδοκώμενο οικονομικών αποτελεσμάτων, τα οποία δημοσιοποίησαν σήμερα μεγάλες επιχειρήσεις, όπως η Reckitt Benckiser. Παράλληλα, οι επενδυτές είναι επιφυλακτικοί λόγω της αναστάτωσης που επικρατεί στην κινεζική αγορά μετά τις επιθέσεις που εξαπέλυσε το Πεκίνο έναντι ενός ακόμη ιδιωτικού τομέα, του τομέα των φροντιστηρίων. Βέβαια, διάχυτη είναι η ανησυχία των επενδυτών σχετικά με την ταχύτατη εξάπλωση της μετάλλαξης Δελτα και της έξαρσης στα κρούσματα σε πολλές περιοχές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες της τάξης του 0,48% και έχει ανακάμψει από την αρχή της συνεδρίασης. Μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες υποχώρησαν έως και 1,9% σήμερα. Στην κορυφή του δείκτη βρέθηκε η βρετανική εταιρεία χημικών Croda International, με τη μετοχή της να ανεβαίνει έως και 6,7%, αφότου ανακοίνωσε πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα τριμήνου.

Οριακές απώλειες σημειώνονται σε όλες τις κεντρικές αγορές της Ευρώπης. Ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης υποχωρεί κατά 0,56%, ο δείκτης CAC του Παρισιού κατά 0,47% και ο δείκτης FTSE MIB Μιλάνου κατά 0,82%.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC και Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News