Business & Finance Τρίτη 27/07/2021, 19:45
ΑΓΟΡΕΣ

Ποιά είναι η επόμενη εταιρεία που μπορεί να εισαχθεί στον Dow;

Ποιά είναι η επόμενη εταιρεία που μπορεί να εισαχθεί στον Dow;

Ο «γίγαντας» επεξεργαστών Nvidia αποτελεί αυτή τη στιγμή την ένατη πιο πολύτιμη εταιρεία του αμερικανικού χρηματιστηριακού δείκτη S&P 500. Με κεφαλαιοποίηση της τάξης των 500 δισ.δολαρίων, η εταιρεία αξίζει όσο οι ανταγωνίστριές της Intel, Advanced Micro Devices και Qualcomm από κοινού. Θα μπορούσε υπό αυτές τις συνθήκες να αποτελέσει την επόμενη εταιρεία που θα εισαχθεί στον Dow Jones;

Οι αναλυτές απαντούν καταφατικά, με βάση κάποια σημαντικά βαρόμετρα της αγοράς. Παρότι οι ετήσιες πωλήσεις της εξακολουθούν να ωχριούν σε σύγκριση με αυτές της Intel ή της IBM, οι οποίες αναμένεται να παρουσιάσουν φέτος έσοδα άνω των 70 δισ.δολαρίων, τα αντίστοιχα ύψους 25 δισ.δολαρίων της Nvidia είναι υψηλότερα από αυτά που αναμένεται να ανακοινώσουν οι Visa και McDonald’s, μέλη του Dow. Ξεπερνούν επίσης τις προβλέψεις για τα έσοδα της εταιρείας λογισμικού Salesforce που προσαρτήθηκε στο δείκτη πέρυσι. 

Επιπλέον, η προσθήκη της Nvidia θα μπορούσε να αυξήσει την έκθεση του Dow στην ιδιαίτερα κερδοφόρο αγορά παιχνιδιών και κρυπτονομισμάτων, καθώς τα τσιπ επεξεργασίας γραφικών της εταιρείας και τα οποία αποτελούν ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των υψηλών επιδόσεων PCs, χρησιμοποιούνται τόσο στα παιχνίδια όσο και στη διαδικασία mining σε κρυπτονομίσματα. 

Υπάρχει ακόμη ένας λόγος που ενισχύει την άποψη για εισαγωγή της Nvidia στο Dow. H τιμή μετοχής της στα 750 δολάρια είναι υπερβολικά ακριβή και συνεπώς θα την καθιστούσε ένα από τα μεγαλύτερα μέλη του δείκτη. Αυτή τη στιγμή, η μετοχή με την υψηλότερη αξία στο δείκτη είναι αυτή της UnitedHealth στα 415 δολάρια, εκπροσωπώντας το 8% του μέσου όρου.  

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News