Business & Finance Δευτέρα 26/07/2021, 16:28
ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Γιατί κάνει σήμερα ράλι 11% η τιμή του 

Bitcoin: Γιατί κάνει σήμερα ράλι 11% η τιμή του 

Το θετικό μομέντουμ στην αγορά του Bitcoin διατηρείται και σήμερα με την τιμή να επεκτείνει τα κέρδη της για έκτη διαδοχική συνεδρίαση. Ωστόσο πλέον το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα από πλευράς κεφαλαιοποίησης δείχνει ότι έχει τροχοδρομήσει για να ανακάμψει από τη βύθιση που το έφερε από τα 64.000 δολάρια μέχρι και κάτω από τις 30.000 δολάρια τόσο τον Ιούνιο, αλλά και στις 20 Ιουλίου.

Σήμερα η τιμή του πραγματοποιεί ράλι με κέρδη 11,73% στα 38.460 δολάρια, ενώ κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων άγγιξε τα 39.715, το υψηλότερο επίπεδο από τις 17 Ιουνίου.

Τι έχει συμβεί και την αγορά του Bitcoin την έχει περιβάλει αυτή η θετική αύρα. 

Ώθηση στο κορυφαίο κρυπτονόμισμα σήμερα προσφέρει «απλόχερα» η ψήφος εμπιστοσύνης από τον κολοσσό ηλεκτρονικού εμπορίου, Amazon. Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία του Τζεφ Μπέζος ετοιμάζεται να αρχίσει να δέχεται πληρωμές σε Bitcoin έως τα τέλη του έτους. 

Παράλληλα τονωτικές ενέσεις έχει δεχθεί το ψηφιακό νόμισμα και από την πρόσφατη επισήμανση του Ίλον Μασκ ότι θέλει το Bitcoin να πετύχει ως περιουσιακό στοιχείο και ότι η εταιρεία του SpaceX έχει στην κατοχή της το εν λόγω κρυπτονόμισμα. 

Από τη μεριά της η Κάθι Γουντ της ARK Invest, δήλωσε ότι οι εταιρείες θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο προσθήκης του Bitcoin στους ισολογισμούς τους, ενώ και ο CEO της Square Τζακ Ντόρσεϊ πήρε θέση υποστηρίζοντας ότι το κρυπτονόμισμα είναι ανθεκτικό.
 
moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News