Business & Finance Δευτέρα 26/07/2021, 08:35
ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Ανάκαμψη χάρη στην «ψήφο» της Amazon

Bitcoin: Ανάκαμψη χάρη στην «ψήφο» της Amazon

Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων παραμένουν σε ανοδική τροχιά για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, με την παγκόσμια κεφαλαιοποίησή τους να έχει αυξηθεί κατά 9,81% στα 1,52 τρισ. δολάρια το τελυταίο 24ωρο. 

Το Bitcoin που την περασμένη εβδομάδα είχε δει την τιμή του να κατρακυλάει κάτω από τα 30.000 δολάρια, σήμερα ανακάμπτει δυναμικά πάνω από τα 32.000 δολάρια, διαψεύδοντας τους φόβους για περαιτέρω πτώση του. 

Ώθηση στο κορυφαίο κρυπτονόμισμα δίνει η ψήφος εμπιστοσύνης από τον κολοσσό ηλεκτρονικού εμπορίου, Amazon. Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία του Τζεφ Μπέζος ετοιμάζεται να αρχίσει να δέχεται πληρωμές σε Bitcoin έως τα τέλη του έτους. 

Παράλληλα τονωτικές ενέσεις έχει δεχθεί το ψηφιακό νόμισμα και από την πρόσφατη επισήμανση του Ίλον Μασκ ότι θέλει το Bitcoin να πετύχει ως περιουσιακό στοιχείο και ότι η εταιρεία του SpaceX έχει στην κατοχή της το εν λόγω κρυπτονόμισμα. 

Από τη μεριά της η Κάθι Γουντ, δήλωσε ότι οι εταιρείες θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο προσθήκης του Bitcoin στους ισολογισμούς τους, ενώ και ο CEO της Square Τζακ Ντόρσεϊ πήρε θέση υποστηρίζοντας ότι το κρυπτονόμισμα είναι ανθεκτικό.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News