Business & Finance Κυριακή 25/07/2021, 11:49
ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Ο E. Musk έδωσε νέα ώθηση στην τιμή του

Το Bitcoin έπεσε κάτω από τα 30.000 δολαρία την περασμένη εβδομάδα

Bitcoin: Ο E. Musk έδωσε νέα ώθηση στην τιμή του

Άνω ενός κρίσιμου τεχνικού επιπέδου για πρώτη φορά από τις αρχές Μαΐου βρέθηκε η τιμή του Bitcoin μέσα στο Σαββατοκύριακο, μετά τα νέα σχόλια από τον διευθύνοντα σύμβουλο της TeslaΈλον Μασκ, αλλά και από την Κάθι Γουντ της Ark Investments.  

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα σημειώνει κέρδη για πέμπτη διαδοχική ημέρα, μια πορεία που έχει φέρει την τιμή πάνω από τον κινούμενο μέσο όρο των 50 ημερών το Σάββατο για πρώτη φορά από τις 12 Μαΐου, φθάνοντας σήμερα έως τα 34.819 δολάρια. 

Bitcoin: Ο E. Musk έδωσε νέα ώθηση στην τιμή του-1

Το Bitcoin έπεσε κάτω από τα 30.000 δολαρία την περασμένη εβδομάδα, ένα επίπεδο που επισημάνθηκε από τους αναλυτές ως επικίνδυνο να προκαλέσει περαιτέρω πτώσεις στην αγορά των κρυπτονομισάτων.

Ωστόσο η πτωτική τάση αναστράφηκε μετά τα σχόλια του Μασκ στο συνέδριο «The B Word» την περασμένη Τετάρτη, λέγοντας ότι θέλει το Bitcoin να πετύχει ως περιουσιακό στοιχείο και ότι η εταιρεία του SpaceX έχει στην κατοχή της το εν λόγω κρυπτονόμισμα. 

Από τη μεριά της η Κάθι Γουντ, δήλωσε ότι οι εταιρείες θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο προσθήκης του Bitcoin στους ισολογισμούς τους, ενώ και ο CEO της Square Τζακ Ντόρσεϊ πήρε θέση υποστηρίζοντας ότι το κρυπτονόμισμα είναι ανθεκτικό.

«Για πρώτη φορά σε πολλές εβδομάδες βλέπουμε bullish σημάδια και αναμένουμε ότι το Bitcoin θα κατευθυνθεί προς το άνω άκρο του εύρους 30.000 με 40.000 δολάρια», δήλωσε ο Πανκάι Μπαλάνι, διευθύνων σύμβουλος στη Delta Exchange.

Όπως συμπλήρωσε βάσει των έως τώρα δεδομένων τα 35.000 δολάρια θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως το ανώτατο όριο για το Bitcoin τον Ιούλιο, εντούτοις πρόσθεσε ότι τους επόμενους δύο μήνες «θα αντιμετωπίσει μια μικρή αντίσταση μεταξύ των 35.000 και των 40.000 δολαρίων».

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News