Business & Finance Τρίτη 25/05/2021, 15:48
ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Ανακάμπτει με βοήθεια από τον Musk προς τα 40.000 δολ.

Bitcoin: Ανακάμπτει με βοήθεια από τον  Musk προς τα 40.000 δολ.

Συνεχίζεται η προσπάθεια να καλυφθεί το χαμένο έδαφος του Bitcoin, με το κρυπτονόμισμα να ενισχύεται 4% το τελευταίο 24ωρο στα 38.000 δολάρια, σύμφωνα με την CoinDesk. Εξακολουθεί να απέχει πολύ από τα ιστορικά υψηλά του Απριλίου (κοντά στα 65.000 δολάρια), αλλά θα πρέπει να θυμίσουμε ότι πριν από λίγες ημέρες είχε βυθιστεί κάτω από τα 32.000 δολάρια. 

Στο σύνολό τους σχεδόν τα κρυπτονομίσματα κινούνται επίσης ανοδικά. Η τιμή του Ether έχει ενισχυθεί περισσότερο από 13% μέσα στις τελευταίες 24 ώρες στα 2.550,62 δολάρια, ενώ του Dogecoin καταγράφει άνοδο μεγαλύτερη του 7% στα 34 σεντ. 

Το Bitcoin, το μεγαλύτερο και πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα παγκοσμίως, έκανε άλμα ύστερα από ένα νέο tweet του Elon Musk. Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter: «Mίλησα με miners της Βόρειας Αμερικής. Δεσμεύονται να δημοσιεύσουν στοιχεία για την υφιστάμενη και σχεδιαζόμενη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και να ζητήσουν και από miners παγκοσμίως να πράξουν το ίδιο». 

Υπενθυμίζεται ότι ο Musk είχε επικαλεστεί την τεράστια κατανάλωση ενέργειας και κατά συνέπεια τη ζημιά στο περιβάλλον που απαιτεί η παραγωγή των Bitcoins, όταν ανακοίνωσε την απόφασή του να σταματήσει η Tesla να το δέχεται ως μέσο πληρωμής.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News