Business & Finance Παρασκευή 21/05/2021, 18:06
ΑΓΟΡΕΣ

Υπό διαρκή πίεση τα κρυπτονομίσματα – Κάτω από τα 40.000 δολάρια το Bitcoin

Οι σημερινές απώλειες έχουν επιφέρει πλήγμα και στην κεφαλαιοποίηση του Bitcoin

Υπό διαρκή πίεση τα κρυπτονομίσματα – Κάτω από τα 40.000 δολάρια το Bitcoin

Απώλειες καταγράφονται σήμερα στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, μετά το χθεσινό διάλειμμα όπου σημείωσαν κέρδη, με την αγορά να δείχνει για άλλη μια συνεδρίαση ότι βρίσκεται προς αναζήτηση κατεύθυνσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα από πλευράς κεφαλαιοποίησης, το Bitcoin, με τη σημερινή πτώση καταγράφει απώλειες στις έξι από τις επτά τελευταίες συνεδριάσεις, έχοντας διαγράψει στο διάστημα αυτό περί του 20% της αξίας του. 

Σήμερα η τιμή του μετά τη χθεσινή «αναλαμπή» και τα κέρδη 10,88% που την έφεραν στα 40.717 δολάρια, με την υποχώρηση περί του 10 % έχει πέσει εκ νέου κάτω από τα 40.000 δολάρια, κινούμενη πέριξ των 37.600 δολαρίων.  Οι σημερινές απώλειες έχουν επιφέρει πλήγμα και στην κεφαλαιοποίηση του Bitcoin, καθώς πλέον αυτή έχει υποχωρήσει υπό των 800 δισ. δολαρίων, πλησίον των 780 δισ. δολαρίων, όταν στα υψηλά του Απριλίου είχα ξεπεράσει το 1 τρισ. δολαρία.

Στα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα το sell-off είναι παρόμοιας κλίμακας, ενώ τη σημερινή γενικευμένη τάση για ρευστοποιήσεις δεν κατάφερε να αναστρέψει ούτε η παρέμβαση του ανθρώπου που το τελευταίο διάστημα, εν μέρει έχει κινήσει τα νήματα στην αγορά κρυπτονομισμάτων, του διευθύνοντα συμβούλου της Tesla.

Ο Έλον Μασκ σήμερα για άλλη μια φορά αναφέρθηκε στο αγαπημένο του όπως έχει εξελιχθεί κρυπτονόμισμα, το Dogecoin, με μια αν μη τι άλλο αινιγματική ανάρτηση μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter.  Ο Μασκ έχει αναρτήσει μια φωτογραφία σε black light κι ένα δολάριο πάνω σε ένα βιβλίο, με το ερώτημα: «Πόσο είναι (εννοεί η αξία) το Doge στο παράθυρο;» κι ενώ στη φωτογραφία δεν φαίνεται κανένα Dogecoin, αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς ότι η τιμή του μπορεί να ξεπεράσει το ένα δολάριο. 

Αλλά φευ, παρά τη νέα παρέμβαση του Μασκ η τιμή του εν λόγω κρυπτονομίσματος δεν καταφέρνει να διαφύγει από τις σημερινές πιέσεις, παρουσιάζοντας απώλειες πλέον του 10%, στα 0,35 σεντ. 

Για αρκετούς επενδυτές που έχουν θέσεις σε κρυπτονομίσματα, ο Μασκ από αγαπημένος έχει μετατραπεί σε «κόκκινο πανί», καθώς το πρώτο «κατρακύλισμα» της αγοράς άρχισε όταν ανακοίνωσε ότι η Tesla δεν θα δέχεται πληρωμές σε Bitcoin, εξαιτίας όπως επισήμανε της ευρείας κερδοσκοπίας. 

Υπενθυμίζεται ότι τόσο η ανακοίνωση της Tesla ότι έχει επενδύσει 1,5 δισ. δολάρια σε Bitcoin και ότι θα δέχεται πληρωμές με το εν λόγω κρυπτονόμισμα (για να ανακαλέσει την προηγούμενη εβδομάδα), ήταν οι κινητήριες δυνάμεις για να φθάσει η τιμή του Bitcoin στα «ουράνια» και να ξεπεράσει τα 60.000 δολάρια. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από coinquora

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News