Business & Finance Δευτέρα 24/05/2021, 14:39
ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Ανάκαμψη κοντά στα 37.000 δολάρια

Σε άνοδο συνολικά τα κρυπτονομίσματα

Bitcoin: Ανάκαμψη κοντά στα 37.000 δολάρια

Η αγορά των κρυπτονομισμάτων ακολουθεί την ανιούσα σήμερα, Δευτέρα, ύστερα από μία εβδομάδα μαζικών ρευστοποιήσεων, που έσβησαν εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια από την κεφαλαιοποίηση του Bitcoin, του Ether και άλλων μεγάλων κρυπτονομισμάτων. 

Η τιμή του Bitcoin σκαρφαλώνει προς τα 37.000 δολάρια, όταν χθες Κυριακή, είχε υποχωρήσει κάτω από τα 32.000 δολάρια, σε χαμηλά τεσσάρων μηνών. Συγκεκριμένα ενισχύεται 8% στα 36.764,83 δολάρια σύμφωνα με την CoinDesk, η οποία υπολογίζει την κεφαλαιοποίηση του Bitcoin στα 686 δισ. δολάρια. Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Απριλίου η κεφαλαιοποίηση είχε εκτιναχθεί στα 1,1 τρισ. δολάρια. 

Το Ether την ίδια ώρα προσεγγίζει τα 2.300 δολάρια όταν χθες είχε υποχωρήσει κάτω από τα 1.800 δολάρια. Με άλμα 14% βλέπει την τιμή του να διαμορφώνεται στα 2.296,90 δολάρια και την κεφαλαιοποίησή του να ανακάμπτει στα 266 δισ. δολάρια. Ανάκαμψη και για το Dogecoin, με την τιμή του να επιστρέφει στα 33 σεντ από 24 σεντ την Κυριακή. 

Να θυμίσουμε ότι η χειρότερη ημέρα ήταν η περασμένη Τετάρτη, όταν το Bitcoin με βουτιά άνω του 30% διολίσθησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη Ιανουαρίου. Η κατρακύλα είχε αρχίσει λίγες ημέρες νωρίτερα όταν η Tesla ανακοίνωσε ότι σταματάει να το δέχεται ως μέσο πληρωμής και ο Elon Musk άσκησε κριτική για τις τεράστιες ποσότητες ενέργειας που καταναλώνει η «εξόρυξή» του. Το Σαββατοκύριακο ήταν η είδηση πως οι Κινέζοι miners σταματούν τις «εξορύξεις» του Bitcoin εκείνη που βύθισε το κρυπτονόμισμα. Ωστόσο η δραστηριότητα του mining φαίνεται να ξεπαγώνει και πάλι στην Κίνα, όπου πάντως οι αρχές βάζουν στο μικροσκόπιο συνολικά τα κρυπτονομίσματα. 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News