Business & Finance Τετάρτη 21/07/2021, 14:52
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Υψηλές πτήσεις εν αναμονή της αυριανής συνεδρίασης της ΕΚΤ

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 κινείται πλησίον του +1%

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Υψηλές πτήσεις εν αναμονή της αυριανής συνεδρίασης της ΕΚΤ

Σε υψηλές πτήσεις επιδίδονται σήμερα Τετάρτη οι ευρωπαϊκές μετοχές και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μια ημέρα πριν από την προγραμματισμένη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με μια ημέρα καθυστέρηση (μεσολάβησε η συνεδρίαση της Τρίτης με τα ισχνά κέρδη) προσπαθούν να διαγράψουν μέρος των βαριών απωλειών τις οποίες υπέστησαν τη Δευτέρα, εν μέσω ενός γενικευμένου πανικού στις αγορές από την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα. 

Οι επενδυτές σήμερα δείχνουν μια ξεκάθαρη διάθεση να τοποθετηθούν σε περιουσιακά στοιχεία που εμπεριέχουν ρίσκο όπως είναι οι μετοχές και απόδειξη αυτή της τάσης είναι το γεγονός ότι οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων ακολουθούν την ανιούσα και το δολάριο υποχωρεί, περιουσιακά στοιχεία τα οποία θεωρούνται ασφαλή καταφύγια από τους επενδυτές όταν οι συνθήκες στις αγορές είναι ευμετάβλητες. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 κινείται πλησίον του +1%, βρίσκοντας στήριξη πρωτίστως από τον κλάδο των τραπεζών (+1,92%), καθώς οι μετοχές τους κινούνται ανοδικά από τη στιγμή που στην αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αποκλείεται να αλλάξει κάτι ως προς τη διευκολυντική νομισματική πολιτική της, η οποία έχει πλαισιώσει με ένα ευνοϊκό περιβάλλον τις ευρωπαϊκές τράπεζες.  

Από κοντινή απόσταση ακολουθούν ο ενεργειακός κλάδος και των πρώτων υλών, εφόσον οι τιμές τόσο του πετρελαίου όσο και των μετάλλων κινούνται ανοδικά. 

Χαρακτηριστικό του σημερινού θετικού κλίματος είναι το γεγονός ότι κανένας εκ των κυριοτέρων κλάδων του STOXX 600 δεν καταγράφει απώλειες. 

Στα επιμέρους χρηματιστήρια προπορεύεται αυτό του Λονδίνου με κέρδη 1,39% και ακολουθούν του Μιλάνο και του Παρισιού, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX μετά βίας πλησιάζει το +0,60%. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News