Business & Finance Πέμπτη 22/07/2021, 17:05
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Υποτονική έναρξη μετά την άνοδο στα επιδόματα ανεργίας 

Οι αιτήσεις υπερπήδησαν το επίπεδο των 400.000 για πρώτη φορά μετά από τέσσερις εβδομάδες

Wall Street: Υποτονική έναρξη μετά την άνοδο στα επιδόματα ανεργίας 

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης βρίσκονται οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, μετά τα κέρδη δύο διαδοχικών συνεδριάσεων την Τρίτη και την Τετάρτη. 

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας δημοσιοποίησε τα στοιχεία για τις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας της περασμένης εβδομάδας, οι οποίες κινήθηκαν ανοδικά φθάνοντας σε υψηλό δύο μηνών.  

Ειδικότερα την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 17 Ιουλίου οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 51.000, στις 419.000, αισθητά υψηλότερα από τις 350.000 νέες αιτήσεις που προέβλεπαν οι αναλυτές του Reuters. 

Οι αιτήσεις υπερπήδησαν το επίπεδο των 400.000 για πρώτη φορά μετά από τέσσερις εβδομάδες, με τη μεγαλύτερη αύξηση να καταγράφεται στις πολιτείες όπως του Κεντάκι, του Τέξας, του Μίσιγκαν μεταξύ άλλων, πολιτείες στις οποίες καταγράφεται επίσης άνοδος στον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων. 

Οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων για το β΄ τρίμηνο του 2021 των εισηγμένων εταιρειών συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Το 88% των 73 εταιρειών οι μετοχές των οποίων διαπραγματεύονται στον δείκτη S&P 500 έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα καλύτερα του αναμενομένου, ενώ σύμφωνα με τους αναλυτές της Refinitiv, τα κέρδη των εν λόγω εταιρειών αναμένεται να είναι αυξημένα κατά 75% σε σχέση με το β΄ τρίμηνο του 2020. 

Μετά τα πρώτα τριάντα λεπτά της συνεδρίασης ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,19%, ο S&P 500 προσπαθεί να κινηθεί άνω του μηδενός, με τον Nasdaq να παρουσιάζει κέρδη της τάξεως του 0,26%. 

moneyreview.gr

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News