Business & Finance Τετάρτη 21/07/2021, 16:58
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Διατηρείται η θετική ορμή της χθεσινής συνεδρίασης 

Στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης το ενδιαφέρον εστιάσθηκε στα αποτελέσματα των Johnson & Johnson και Coca Cola

Wall Street: Διατηρείται η θετική ορμή της χθεσινής συνεδρίασης 

Διατηρείται το θετικό μομέντουμ από τη χθεσινή συνεδρίαση και σήμερα στη Wall Street, με τους τρεις βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες να κινούνται ανοδικά. 

Το αμερικανικό χρηματιστήριο έρχεται μετά από μια συνεδρίαση κατά την οποία κατέγραψε σημαντικά κέρδη, διαγράφοντας μεγάλο μέρος των βαριών απωλειών από τη συνεδρίασης της Δευτέρας. Μάλιστα η ορμή της χθεσινής συνεδρίασης συμπαρέσυρε σήμερα και τις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, των οποίων η χθεσινή αντίδραση στο sell-off της Δευτέρας ήταν υποτονική. 

Στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης το ενδιαφέρον εστιάσθηκε στα αποτελέσματα των Johnson & Johnson και Coca Cola για το β΄ τρίμηνο του 2021, τα οποία ήταν καλύτερα του αναμενομένου. 

Χθες ανακοίνωσε τις οικονομικές του επιδόσεις για το προηγούμενο τρίμηνο το Netflix, του οποίου τα κέρδη ανά μετοχή ήταν κατώτερα των προσδοκιών. Σύμφωνα με τους αναλυτές της Refinitiv,τα κέρδη των εταιρειών οι μετοχές των οποίων διαπραγματεύονται στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης S&P 500 αναμένεται να είναι αυξημένα κατά 72,9% σε σχέση με το β΄ τρίμηνο του 2020, έναντι αύξησης 54% σε ετήσια βάση που κατέγραψαν το α΄ τρίμηνο του 2021. 

Ο ενεργειακός κλάδος ξεχωρίζει, καθώς οι μετοχές των εταιρειών του κινούνται ανοδικά παίρνοντας ώθηση από τα κέρδη που καταγράφουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου. 

Κέρδη παρουσιάζουν και οι μετοχές των τραπεζών, παρά το γεγονός ότι οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων ακολουθούν σήμερα την ανιούσα, από τη στιγμή που όπως και στην Ευρώπη οι επενδυτές έχουν γυρίσει την πλάτη τους στα ασφαλή καταφύγια όπως είναι οι κρατικοί τίτλοι χρέους και το αμερικανικό δολάριο, προς τέρψιν των περιουσιακών στοιχείων με ρίσκο όπως είναι οι μετοχές. 

Μετά τα πρώτα τριάντα λεπτά της συνεδρίασης, ο Dow Jones κινείται υψηλότερα κατά 0,78%, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,60%, στο +0,40% ο Nasdaq.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News