Business & Finance Πέμπτη 15/07/2021, 17:13
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Νευρικότητα εν μέσω ανακοινώσεων των εταιρικών αποτελεσμάτων

Wall Street: Νευρικότητα εν μέσω ανακοινώσεων των εταιρικών αποτελεσμάτων

Πτωτικά έχουν ξεκινήσει τη σημερινή συνεδρίαση οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, παρά τα αισιόδοξα μηνύματα από την αμερικανική αγορά εργασίας και τις διαβεβαιώσεις του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, ότι η επιτάχυνση του πληθωρισμού είναι παροδική κι ενώ οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων για το β΄ τρίμηνο του 2021 έχουν «πάρει φωτιά». 

Πριν από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε τα στοιχεία για τις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας. Ειδικότερα την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 10 Ιουλίου οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν κατά 26.000, στις 360.000 αιτήσεις, επίπεδο σύμφωνο με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Οι αιτήσεις παρέμειναν για τρίτη διαδοχική εβδομάδα κάτω από τις 400.000, ωστόσο παραμένουν σε υψηλά επίπεδα από τις περί των 200.000 με 250.000 αιτήσεων, ένα νούμερο που θεωρείται φυσιολογικό όταν η απασχόληση είναι υγιής. 

Χθες εξάλλου ο κεντρικός τραπεζίτης των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ κατά την πρώτη ημέρα στη διήμερη ακρόασή του ενώπιον της Επιτροπής Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών στη Βουλή των Αντιπροσώπων στο Κογκρέσο, επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι εκείνος και οι αξιωματούχοι της Fed δεν ανησυχούν από την άνοδο του πληθωρισμού, θεωρώντας ότι είναι παροδική και οφείλεται από το άνοιγμα της αμερικανικής οικονομίας μετά την πανδημία του κορωνοϊού και από την αύξηση στις τιμές πολύ συγκεκριμένων προϊόντων. Επίσης διαβεβαίωσε ότι η νομισματική πολιτική της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ θα συνεχίσει να προσφέρει αμέριστη στήριξη στην αμερικανική οικονομία. 

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκονται πλέον οι οικονομικές επιδόσεις των εισηγμένων εταιρειών στη διάρκεια του β΄ τριμήνου του 2021. Η τρέχουσα εβδομάδα ήταν πολύ σημαντική από τη στιγμή που στο «γήπεδο» κατέβηκαν οι έξι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες της Wall Street (JP Morgan, Bank of America, Morgan Stanley, Goldman Sachs, Citigroup, Wells Fargo), με τα αποτελέσματά τους να είναι κάτι περισσότερο από εντυπωσιακά. 

Ωστόσο παρά γεγονός ότι τον σημερινό «καμβά» συνθέτουν θετικά νέα, οι επενδυτές εμφανίζονται διστακτικοί, με αποτέλεσμα ο Dow Jones να υποχωρεί κατά 0,13%, ο S&P 500 κατά 0,20%, με τον Nasdaq να παρουσιάζει οριακές απώλειες της τάξεως του 0,04%. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News