Business & Finance Τρίτη 20/07/2021, 17:03
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Έναρξη με κέρδη μετά το χθεσινό sell-off

Wall Street: Έναρξη με κέρδη μετά το χθεσινό sell-off

Διάθεση να γυρίσει σελίδα και να αφήσει πίσω της τις χθεσινές απώλειες δείχνει στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης η Wall Street, με τους τρεις βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες να παρουσιάζουν κέρδη. 

Ο χθεσινός προβληματισμός από την ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα του κορωνοϊού, μεταδόθηκε στις αγορές προκαλώντας ευρείας κλίμακας ρευστοποιήσεις στα χρηματιστήρια και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. 

Στην Ευρώπη τα χρηματιστήρια κινούνταν ανοδικά από την έναρξη της συνεδρίασης και το ίδιο παράδειγμα ακολουθεί και η Wall Street ως προς το άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης τουλάχιστον. Πριν από την έναρξη δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία για τις κατασκευαστικές άδειες κτιρίων και κατοικιών τον Ιούνιο, με τις πρώτες να παρουσιάζουν επιβράδυνση και τις δεύτερες να αυξάνονται σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα ξεπερνώντας και τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Η περίοδος των ανακοινώσεων των εταιρικών αποτελεσμάτων έχει αρχίσει ωστόσο δεν έχει πάρει ακόμη «φωτιά». Χθες ανακοίνωσε τις οικονομικές της επιδόσεις για το β΄τρίμηνο του 2021 η ΙΒΜ της οποίας τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων, ενώ σήμερα μετά το πέρας της συνεδρίασης ανακοινώνει τα αποτελέσματά του το Netflix. 

Χωρίς να υπολογίζεται η σημερινή ημέρα, 41 εταιρείες οι μετοχές των οποίων διαπραγματεύονται στον S&P 500 έχουν μέχρι στιγμής δημοσιεύσει τα αποτελέσματά τους για το β΄ τρίμηνο του 2021, με το 90% εξ αυτών να είναι καλύτερα του αναμενομένου. Σύμφωνα με τους αναλυτές της Refinitiv, τα κέρδη των εταιρειών του S&P 500 αναμένεται να είναι αυξημένα κατά 72% σε ετήσια βάση. 

Με τα πρώτα 30 λεπτά της συνεδρίασης συμπληρωμένα, ο Dow jones ενισχύεται κατά 1,23%, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,83%, ενώ ο Nasdaq παρουσιάζει κέρδη περί του 0,46%. 

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News