Business & Finance Τετάρτη 7/07/2021, 23:00
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Wall Street: Με νέο ρεκόρ ο S&P 500 – Επιστροφή στους τεχνολογικούς κολοσσούς

Wall Street: Με νέο ρεκόρ ο S&P 500 – Επιστροφή στους τεχνολογικούς κολοσσούς

Σε νέα ιστορικά υψηλά έκλεισε ο δείκτης S&P 500 στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές επέστρεψαν στις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας. 

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,34%, στις 4.358,35, ο Dow Jones σημείωσε επίσης κέρδη της τάξης του 0,30%, ενώ και ο Nasdaq τερμάτισε με θετικό πρόσημο, με άνοδο μόλις 0,1%, «μαζεύοντας» τα αρχικά κέρδη του, αφού στην αρχή της συνεδρίασης είχε αγγίξει νέο ιστορικό υψηλό. 

Με την απόδοση των αμερικανικών 10ετών κρατικών ομολόγων να υποχωρεί στο 1,30% και με τη Wall Street να τρομάζει στην ιδέα ότι η οικονομική ανάκαμψη έχει ήδη φθάσει στην κορύφωσή της, οι επενδυτές ανακάλυψαν ξανά τους τεχνολογικούς κολοσσούς. Η μετοχή των Apple και Amazon ενισχύθηκε περισσότερο από 10% στη διάρκεια του Ιουνίου, ξεπερνώντας κατά πολύ την άνοδο 2,8% του δείκτη S&P 500. 

«Οι traders παρακολουθούν στενά τον επιμέρους δείκτη S&P 500 για την τεχνολογία βλέποντάς τον να κινείται στα υψηλά που είχε αγγίξει πέρυσι το Σεπτέμβριο. Εάν καταφέρει να διασπάσει το φράγμα αυτό, τότε πιθανόν να παγιωθεί ξανά η ηγεμονία του τεχνολογικού κύκλου στην χρηματιστηριακή αγορά», αναφέρει στρατηγικός αναλυτής του Leuthold Group. 

Σημαντικό στήριγμα στο δείκτη S&P 500 προσέφεραν και οι μετοχές από τον κλάδο της βαριάς βιομηχανίας. 

Στον αντίποδα, ο ενεργειακός κλάδος κινήθηκε στο «κόκκινο», καθώς οι τιμές πετρελαίου γύρισαν σε πτώση μεγαλύτερη του 1% μετά τα αρχικά κέρδη. Οι μετοχές των Occidental Petroleum, APA Corp και Pioneer Natural Resources υποχώρησαν όλες περισσότερο από 2%. 

Σε πτώση συνέχισαν και οι τράπεζες, μεταξύ των οποίων Goldman Sachs και Bank of America, καθώς η περαιτέρω αποκλιμάκωση των ομολογιακών αποδόσεων υπονομεύει τις προοπτικές κερδοφορίας τους. 

Πάντως, η Wall Street έδειξε ότι αγνόησε τα πρακτικά της Fed που δημοσιοποιήθηκαν λίγο νωρίτερα και τα οποία έδειξαν ότι αρκετοί διαμορφωτές πολιτικής της κεντρικής τράπεζας θεωρούν ότι οι οικονομικές συνθήκες που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν τη μείωση των υποστηρικτικών μέτρων έχουν ήδη επιτευχθεί, γεγονός που δίδει το σήμα ότι μπορεί να αρχίσει η σταδιακή άρση των μέτρων πιο νωρίς απ΄ό,τι αναμενόταν. Παρ΄όλα αυτά, τα πρακτικά έδειξαν ταυτόχρονα ότι υπάρχουν βαθιές διαφορές στους κόλπους του δ.σ. της Φέντεραλ Ριζέρβ και ότι επικρατεί η γενική άποψη ότι η κατάσταση της οικονομίας είναι αρκετά αβέβαιη για μεγάλες αλλαγές, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν αναλυτές. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News