Business & Finance Πέμπτη 1/07/2021, 23:00
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Wall Street: Συνεχίζει ακάθεκτος τα ρεκόρ ο S&P 500 – Πάνω από τις 4.300 μονάδες

Wall Street: Συνεχίζει ακάθεκτος τα ρεκόρ ο S&P 500 – Πάνω από τις 4.300 μονάδες

Ακόμη ένα ιστορικό υψηλό κατέρριψε ο δείκτης S&P 500 στη σημερινή συνεδρίαση, που άνοιξε το δεύτερο εξάμηνο σε θετικό τόνο. 

Ο δείκτης ενισχύθηκε 0,52%, κλείνοντας σε επίπεδα ρεκόρ για έκτη διαδοχική συνεδρίαση και ξεπερνώντας το επίπεδο των 4.300 μονάδων για πρώτη φορά. Πρόκειται για το πιο παρατεταμένο ανοδικό σερί από τις αρχές Φεβρουαρίου και η τελευταία φορά που ο δείκτης είχε καταρρίψει ιστορικό υψηλό για έξι συνεχόμενες συνεδριάσεις ήταν τον περυσινό Αύγουστο.

Ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,38%, ενώ ο Nasdaq με οριακή άνοδο 0,13%. καθώς η πτώση των τεχνολογικών μετοχών, υποκινούμενη από τον κλάδο επεξεργαστών, μετρίασε τα κέρδη του δείκτη υψηλής τεχνολογίας. 

Η άνοδος γενικεύθηκε σε όλους τους τομείς, με την ενέργεια να έχει το προβάδισμα καθώς η τιμή αργού ξεπέρασε τα 75 δολάρια το βαρέλι. Η μετοχή της Chevron ενισχύθηκε 1,4%, παρουσιάζοντας την καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών του Dow Jones. 

Στους μεγάλους κερδισμένους και η Nike με κέρδη άνω του 2%. Ωστόσο, η μετοχή της Walgreens Boots Alliance υποχώρησε περισσότερο από 6%, παρά τη μεγαλύτερη του αναμενομένου κερδοφορίας της. 

Στο μέτωπο της οικονομίας, οι αιτήσεις για χορήγηση επιδόματος ανεργίας διαμορφώθηκαν στις 364.000, στο χαμηλότερο επίπεδο στη διάρκεια της πανδημίας, χαμηλότερα σε σχέση με τις προβλέψεις που έκαναν λόγο για 390.000 αλλά και τις 415.000 στη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 19 Ιουνίου. Επίσης, τα στοιχεία του ISM έδειξαν ότι η μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ συνεχίστηκε, σύμφωνα με τις προσδοκίες των αναλυτών, ενώ η Υπηρεσία Προϋπολογισμού του Κογκρέσου αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη της οικονομίας. 

«Τα θετικά νέα για τον κορωνοϊό, τους εμβολιασμούς, την επανεκκίνηση της οικονομίας και την κερδοφορία στήριξαν την άνοδο των μετοχών και μάλιστα σε όλους τους τομείς στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου», αναφέρει ο Τζιμ Πόλσεν, επικεφαλής στρατηγικών επενδύσεων του Leuthold Group. Ενδεικτική η άνοδος του δείκτη Russell 2000 για τις μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης που ενισχύθηκε 17% στους πρώτους έξι μήνες του έτους. Ωστόσο, οι μικρότερες επιχειρήσεις και μετοχές αξίας φάνηκαν να χάνουν έδαφος τις τελευταίες εβδομάδες, με τις μεγάλες εταιρείες της τεχνολογίας να ανακτούν ξανά το χαμένο έδαφος. Ο Μπρεντ Σάτ, επικεφαλής στρατηγικής επενδύσεων της Northwestern Mutual, θεωρεί τη στροφή αυτή προσωρινή, καθώς η ανάκαμψη της οικονομίας προχωρά με δυναμικό τρόπο. 

Το βλέμμα τώρα των επενδυτών είναι στραμμένο στα αυριανά στοιχεία για την απασχόληση Ιουνίου στις ΗΠΑ, με τους περισσότερους αναλυτές να κάνουν λόγο για δημιουργία 700.000 νέων θέσεων τον προηγούμενο μήνα και με την ανεργία να υποχωρεί στο 5,7%. Μία μεγάλη αύξηση θα μπορούσε να ωθήσει την Φέντεραλ Ριζέρβ σε αναπροσαρμογή του χρονοδιαγράμματός της για άρση των μέτρων στήριξης και αύξηση των επιτοκίων. 

moneyreview.gr
 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News