Business & Finance Παρασκευή 2/07/2021, 23:00
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Τριπλό ρεκόρ στη Wall Street

Τριπλό ρεκόρ στη Wall Street

Σε νέα ιστορικά υψηλά έκλεισαν τη σημερινή συνεδρίαση και την εβδομάδα οι δείκτες S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, στον απόηχο των στοιχείων για την απασχόληση που έδειξαν ότι η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας επιταχύνεται. Πρόκειται για το έβδομο διαδοχικό ρεκόρ του S&P 500, που σηματοδοτεί το πιο παρατεταμένο ανοδικό σερί σε διάρκεια δέκα μηνών.  

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,76%, ο Nasdaq 0,81%, ενώ ο Dow Jones 0,44%. H άνοδος στηρίχθηκε από τον κλάδο τεχνολογίας, με τις μετοχές της Apple και της Salesforce να ενισχύονται περισσότερο από 1% εκάστη.

Σε εβδομαδιαία βάση, ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 1,9%, ο S&P 500 1,7% και ο Dow Jones 1%. 

Η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 850.000 νέες θέσεις εργασίας τον Ιούνιο, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, ξεπερνώντας τις προβλέψεις αναλυτών που έκαναν λόγο για 706.000 θέσεις εργασίας αλλά και τις 559.000 του Μαίου. «Πρόκειται για ισχυρά στοιχεία τα οποία θα πρέπει να εκληφθούν ως ένδειξη για περαιτέρω βελτίωση της αγοράς απασχόλησης», αναφέρει ο οικονομολόγος της Aberdeen Standard Investments Τζέιμς Μακάν. 

Ο Ανγκελο Κουρκαφάς, επικεφαλής επενδύσεων της Edward Jones, σημειώνει ότι τα στοιχεία δείχνουν μεν σταθερή ανάπτυξη, όμως δεν αλλάζουν την πολιτική της Fed, γεγονός που ικανοποίησε ιδιαίτερα τις αγορές. «Επιταχύνεται η ανάκαμψη στην αγορά εργασίας όχι όμως σε βαθμό που προκαλέσει αντίδραση και ανησυχίες για επίσπευση του χρονοδιαγράμματος της Fed. O επικεφαλής οικονομολόγος της Goldman Sachs Τζαν Χάτζιους εκτιμά ότι τα στοιχεία για την απασχόληση απομακρύνουν τις ανησυχίες για ελλείψεις στην αγορά απασχόλησης. 

Από τα blue chip, η μετοχή της Boeing υποχώρησε 1%, συγκρατώντας τα κέρδη του Dow Jones, από τη στιγμή που ένα αεροσκάφος εμπορευματικών μεταφορών 737 έκανε αναγκαστική προσγείωση στις ακτές της Χονολουλού. 

Εξαίρεση επίσης από την άνοδο του τεχνολογικού κλάδου αποτέλεσε η IBM , η μετοχή της οποίας υποχώρησε 1,5%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος και πρώην διευθύνων σύμβουλος της Red Hat, Τζιμ Γουάιτχαρστ, υπέβαλε την παραίτησή του. 

Η Wall Street θα παραμείνει κλειστή τη Δευτέρα λόγω της αργίας της 4ης Ιουλίου.

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News