Business & Finance Παρασκευή 2/07/2021, 17:19
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: «Προελαύνει» ο S&P 500 συμπαρασύροντας σε ιστορικό υψηλό και τον Nasdaq 

Στη σημερινή συνεδρίαση τα «φώτα» έχουν τραβήξει δύο εταιρείες, η Virgin Galactic και η Tesla

Wall Street: «Προελαύνει» ο S&P 500 συμπαρασύροντας σε ιστορικό υψηλό και τον Nasdaq 

Ασταμάτητος συνεχίζει ο S&P 500 την «προέλασή» του, επεκτείνοντας την κατάρριψη του ιστορικού υψηλού ρεκόρ για έβδομη διαδοχική συνεδρίαση, συμπαρασύροντας ωστόσο σήμερα και τον Nasdaq ο οποίος σημείωσε και αυτός νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ, μετά το «διάλειμμα» στις συνεδριάσεις της Τετάρτης και της Πέμπτης. 

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού έρχονται «σωρηδόν» τα ευχάριστα νέα και οι εξελίξεις καθώς μετά τη χθεσινή μεγάλη συμφωνία στη Βουλή των Αντιπροσώπων για τη διάθεση 715 δισ. δολαρίων για τον εκσυγχρονισμό των δημόσιων υποδομών, σήμερα ήρθαν τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, τον Ιούνιο προστέθηκαν 850.000 νέες θέσεις εργασίας, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 700.000 νέες θέσεις, από 583.000 τον Μάιο. 

Η ανάκαμψη της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ συνεχίζεται όχι με αμείωτους αλλά με εντεινόμενους ρυθμούς, καθώς οι αμερικανικές επιχειρήσεις επιστρέφοντας στην ενεργό δράση μετά τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία, βρίσκονται σε αναζήτηση εργατικού προσωπικού. 

Στη σημερινή συνεδρίαση τα «φώτα» έχουν τραβήξει δύο εταιρείες, η Virgin Galactic και η Tesla. 

Η πρώτη διότι εξασφάλισε πρώτη από τις διαστημικές αρχές των ΗΠΑ την έγκριση να πραγματοποιήσει επιβατικές πτήσεις στο διάστημα, παίρνοντας το άτυπο προβάδισμα από τη Blue Origin κατά 9 ημέρες πριν από την προγραμματισμένη πτήση της διαστημικής εταιρείας του Τζεφ Μπέζος. Η μετοχή της εταιρείας του δισεκατομμυριούχου Ρίτσαρντ Μπράνσον πραγματοποιεί ράλι καταγράφοντας κέρδη περί του 20%. 

Η Tesla (+1,71%) από την άλλη ανακοίνωσε νέο ρεκόρ παραδόσεων το β΄ τρίμηνο του 2021, φθάνοντας τα 201.205 οχήματα, όγκος σύμφωνος με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Με τα πρώτα 45 λεπτά της συνεδρίασης συμπληρωμένα, ο Dow Jones σημειώνει οριακή άνοδο της τάξεως του 0,05%, ο S&P 500 παρουσιάζει κέρδη 0,27% έχοντας αγγίξει τις 4.334,30 μονάδες επίπεδο που συνιστά νέο ιστορικό ρεκόρ, με τον Nasdaq να ενισχύεται κατά 0,40%, έχοντας κι εκείνος σημειώσει νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ στις 14.607,80 μονάδες. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News