Business & Finance Παρασκευή 25/06/2021, 20:16
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Κλείσιμο εβδομάδας με συνολικά κέρδη 1,24%

Από τα κυριότερα χρηματιστήρια ξεχώρισε του Λονδίνου με άνοδο 0,37%

Ευρωαγορές: Κλείσιμο εβδομάδας με συνολικά κέρδη 1,24%

Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές κατά την τελευταία συνεδρίαση της τρέχουσας εβδομάδας, ολοκληρώνοντάς την με συνολικά κέρδη της τάξεως του 1,24%. 

Με τα κέρδη αυτά οι ευρωπαϊκές μετοχές διέγραψαν τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας οι οποίες ανήλθαν στο -1,19%, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι με εξαίρεση τη συνεδρίασης της Τετάρτης, όλες τις υπόλοιπες συνεδριάσεις τις ολοκλήρωσαν σε θετικό έδαφος. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με ισχνά κέρδη της τάξεως του 0,13%, καθώς η στήριξη που βρήκε από τον κλάδο των πρώτων υλών και από τον τραπεζικό, αντισταθμίσθηκε από τις αισθητές απώλειες 1,46% του κλάδου των ταξιδίων και αναψυχής, ο οποίος δέχθηκε σήμερα πλήγμα από την ανασφάλεια που επικρατεί ελέω της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού.

Ο κλάδος των τραπεζών μαζί με αυτόν των πρώτων υλών και τον ενεργειακό, ήταν από τους κλάδους με τους κλάδους με την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοση. 

Σήμερα η Κριστίν Λαγκάρντ κατά την τοποθέτησή της στη σύνοδο κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, ανέφερε ότι η οικονομία της Ευρωζώνης ανακάμπτει και πως θα επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα κατά το α΄ τρίμηνο του 2022, ένα τρίμηνο νωρίτερα από το αναμενόμενο. 

Παράλληλα, η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι τα μέτρα στήριξης από τις κυβερνήσεις και την ΕΚΤ δεν πρέπει να αποσυρθούν πρόωρα. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λουίς ντε Γκίντος, ο οποίος επανέλαβε τα ίδια σχόλια, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σε ραδιόφωνο της Μαδρίτης, στην πατρίδα του. 

Από τα κυριότερα χρηματιστήρια, αυτό του Λονδίνου ξεχώρισε κλείνοντας με άνοδο της τάξεως του 0,37% και ακολούθησε από απόσταση «αναπνοής» του Μιλάνου με κέρδη 0,35%, το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης πρόσθεσε 0,12%, ενώ αυτό του Παρισιού δεν ακολούθησε τη γενικευμένη ανοδική τάση υποχωρώντας κατά 0,13%.

moneyreview.gr

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News