Business & Finance Τρίτη 22/06/2021, 20:02
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώπη: Συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία οι μετοχές 

Με άνοδο της τάξεως του 0,92% ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο ενεργειακός κλάδος

Ευρώπη: Συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία οι μετοχές 

Για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση επέκτειναν τα κέρδη τους οι ευρωπαϊκές μετοχές, προσπαθώντας να ανακάμψουν από τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας, η οποία ήταν και η χειρότερη εβδομάδα σε διάστημα τεσσάρων μηνών, με τους επενδυτές εν αναμονή της κατάθεσης του διοικητή της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, ενώπιον επιτροπής στο Κογκρέσο. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 έκλεισε με άνοδο της τάξεως του 0,26%, παίρνοντας ώθηση από τον κλάδο των πρώτων υλών, ο οποίος ενισχύθηκε κατά 1,34%,  βρίσκοντας στήριξη από τις τιμές των εμπορευμάτων οι οποίες κατέβαλαν σήμερα προσπάθειες να ανακάμψουν από την πρόσφατη υποχώρηση τους. 

Στήριξη προσέφερε και ο κλάδος των χημικών, ο οποίος έπειτα από τα κέρδη 1,11%, σημείωσε νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ στις 1.257,27 μονάδες. 

Με άνοδο της τάξεως του 0,92% ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο ενεργειακός κλάδος, ο οποίος επίσης επωφελήθηκε από την ανοδική πορεία των τιμών του πετρελαίου. 

Πιο πίσω με κέρδη 0,50% ακολούθησε ο κλάδος ταξιδίων και αναψυχής, μετά τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Ματ Χάνκοκ, με τις οποίες ανέφερε ότι η κυβέρνηση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, εργάζεται προκειμένου να χαλαρώσουν οι περιορισμοί σε εκείνους που έχουν εμβολιασθεί πλήρως. 

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 πρόσθεσε 0,39%, στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύθηκε κατά 0,21%, στο Παρίσι ο CAC 40 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με κέρδη της τάξεως του 0,14%, στο Μιλάνο ο FTSE MIB, δεν συγχρονίσθηκε με τη σημερινή γενικευμένη ανοδική τάση και κατέγραψε απώλειες 0,32%. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News