Business & Finance Πέμπτη 24/06/2021, 19:58
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Κέρδη ώθηση από τα στοιχεία για οικονομική ανάκαμψη 

Ευρωαγορές: Κέρδη ώθηση από τα στοιχεία για οικονομική ανάκαμψη 

Σε κέρδη επέστρεψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα Πέμπτη, μετά το διάλειμμα της Τετάρτης όταν και κατέγραψαν απώλειες, με τις ανακοινώσεις μακροοικονομικών στοιχείων να θέτουν τον τόνο στη σημερινή συνεδρίαση. 

Αρχικά ήρθαν τα στοιχεία για το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία με τον σχετικό δείκτη να «αναρριχάται» τον Ιούνιο στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2018 και στις 101,8 μονάδες. Στη συνέχεια από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού είδαν το φως της δημοσιότητας τα στοιχεία για την πορεία του αμερικανικού ΑΕΠ το α΄ τρίμηνο του 2021, όπου επιβεβαιώθηκε στο 6,4%, ενώ παράλληλα οι αιτήσεις για νέα επιδόματα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα υποχώρησαν περαιτέρω στις 411.000. 

Κάπως έτσι με ώθηση από τον τεχνολογικό κλάδο και των λιανικών πωλήσεων που ξεχώρισαν σήμερα με κέρδη 1,73% και 1,80% αντίστοιχα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ενισχυμένος κατά 0,87%. 

Μπορεί τα στοιχεία για το επιχειρηματικό κλίμα να ήρθαν από τη Γερμανία, ωστόσο από τα κυριότερα χρηματιστήρια τα περισσότερα κέρδη παρουσίασε του Μιλάνου (+1,38%) και του Παρισιού (+1,22%), ενώ της Φρανκφούρτης και του Λονδίνου κινήθηκαν χαμηλότερα του +1% (+,086% και 0,51% αντίστοιχα). 

Στις επιμέρους μετοχές αυτή της ελβετικής κατασκευάστριας εργαστηριακών οργάνων Tecan πραγματοποίησε άλμα 10,76%, κλείνοντας σε ιστορικό υψηλό ρεκόρ, μετά την ανακοίνωσή της ότι προτίθεται να εξαγοράσει έναντι 1 δισ. δολαρίων την αμερικανική κατασκευάστρια ιατρικών μηχανημάτων Paramit. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News