Business & Finance Τετάρτη 16/06/2021, 17:03
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Συγκράτηση εν αναμονή των ανακοινώσεων της Fed

Πτωτικά κινούνται οι μετοχές των μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών

Wall Street: Συγκράτηση εν αναμονή των ανακοινώσεων της Fed

Η απουσία ξεκάθαρης κατεύθυνσης διακρίνει τη σημερινή έναρξη της συνεδρίασης στη Wall Street, σε μια ημέρα κατά την οποία άπαντες αναμένουν τις ανακοινώσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασής της. 

Η τελευταία συνεδρίαση της Fed έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς θα φανεί ποιες είναι οι προθέσεις των υπευθύνων χάραξης πολιτικής, αναφορικά με τον πληθωρισμό και τις ανοδικές πιέσεις που υφίσταται το τελευταίο διάστημα. Οι δηλώσεις τους με τις οποίες προσπαθούν να καθησυχάσουν τις αγορές, υποστηρίζοντας ότι η ενεργοποίηση του πληθωρισμού θα είναι παροδική, δεν φαίνεται να επιφέρουν ηρεμία στους επενδυτές, τουλάχιστον επί του παρόντος.

Ως επίρρωση των ανησυχιών για επιτάχυνση των τιμών καταναλωτή, ήρθε η δημοσιοποίηση των χθεσινών μακροοικονομικών στοιχείων, τα οποία έδειξαν ότι οι τιμές παραγωγού ενισχύθηκαν τον Μάιο (δείκτης του οποίου η πορεία λαμβάνεται υπόψη για την εξέλιξη του πληθωρισμού), την ίδια ώρα που λιανικές πωλήσεις επίσης τον Μάιο, υποχώρησαν. 

Χθες, οι επενδυτές δεν έδειξαν διάθεση να τοποθετηθούν στις αμερικανικές μετοχές, με αποτέλεσμα οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες, να καταγράψουν απώλειες, ωστόσο στο άνοιγμα της χθεσινής συνεδρίασης, ο S&P 500 πρόλαβε να φθάσει σε νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ, στις 4.257,16 μονάδες. 

Στη σημερινή συνεδρίαση και απουσία σημαντικών εξελίξεων, η εικόνα των δεικτών είναι ανομοιόμορφη. 

Ο τραπεζικός κλάδος δέχεται πιέσεις καθώς οι μετοχές των Big Banks της Wall Street υποχωρούν, ακολουθώντας την υποχώρηση που σημειώνει η απόδοση του αμερικανικού κρατικού δεκαετούς ομολόγου. 

Πτωτικά κινούνται και οι μετοχές των μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών, παρά το γεγονός ότι οι τιμές του πετρελαίου κινούνται σε υψηλό από τον Απρίλιο του 2019μ, με την τιμή του μπρεντ κατά τη διάρκεια της ημέρας να προσεγγίζει τα 75 δολάρια το βαρέλι. 

Μετά τα πρώτα 30 λεπτά της σημερινής συνεδρίασης, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,14%, ο S&P καταβάλει προσπάθειες να υπερβεί του μηδενός, κινούμενος ελάχιστα χαμηλότερα, ενώ ο Nasdaq σημειώνει άνοδο της τάξεως του 0,24%. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News