Business & Finance Παρασκευή 11/06/2021, 20:42
ΑΓΟΡΕΣ

Livermore Partners: Ο πληθωρισμός φέρνει «διαρθρωτική αλλαγή» – Ποιοί τομείς θα ωφεληθούν

Livermore Partners: Ο πληθωρισμός φέρνει «διαρθρωτική αλλαγή» – Ποιοί τομείς θα ωφεληθούν

Οι ευρωπαϊκές μετοχές αναμένεται να παρουσιάσουν καλύτερες επιδόσεις από τις αμερικανικές, καθώς ο πληθωρισμός εξακολουθεί να καλπάζει με τα εμπορεύματα να βρίσκονται στην αρχή ενός νέου «σούπερ-κύκλου», σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Νιουχάουζερ, επικεφαλής επενδύσεων της Livermore Partners. 

O δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 5% το Μάιο από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη αύξηση από το 2008. Σε υψηλό 28 ετών, στο 3,8%, και ο δομικός πληθωρισμός, που εξαιρεί τις ιδιαίτερα μεταβλητές τιμές ειδών διατροφής και ενέργειας. 

Παρά το γεγονός ότι οι αγορές προσπέρασαν τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό, ο Νιουχάουζερ βλέπει να βρίσκεται σε εξέλιξη μία θεμελιώδης «διαρθρωτική αλλαγή». Παρά το γεγονός ότι οι μισθοί παραμένουν συγκρατημένοι, ο Νιουχάουζερ προβλέπει ότι εάν ο πληθωρισμός «ήρθε για να μείνει», τότε θα ακολουθήσουν μία σειρά από προβλήματα τα οποία θα αναγκάσουν την Φέντεραλ Ριζέρβ να «πατήσει φρένο» στην υποστηρικτική νομισματική πολιτική της. 

Μία τέτοια εξέλιξη θα έδιδε το έναυσμα για την επαναξιολόγηση των αγορών, ορισμένες εκ των οποίων βρίσκονται σε έδαφος φούσκας, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να εστιάζεται σε εμπορεύματα, τράπεζες και βαριά βιομηχανία. Η Livermore Partners σημειώνει ότι ειδικά για τα εμπορεύματα αρχίζει μία μακρόχρονη πορεία, ενδεχομένως να κρατήσει και δεκαετίες, στη διάρκεια της οποίας οι τιμές τους θα παραμείνουν πάνω από το μακροπρόθεσμο μέσο όρο. 

«Πιστεύω ότι θα υπάρξει μία διαρθρωτική αλλαγή όπου θα περιοριστεί πολύ η ροή κεφαλαίου», αναφέρει ο διαχειριστής χαρτοφυλακίου. Αυτή η δομική αλλαγή σημαίνει ότι τα εμπορεύματα θα είναι το σωστό μέρος για να τοποθετηθούν οι επενδυτές τα επόμενα τρία έως πέντε έτη. Ταυτοχρόνως, ο διαχειριστής χαρτοφυλακίου δίδει ψήφο εμπιστοσύνης στις ευρωπαϊκές μετοχές και ειδικά στον χώρο εξόρυξης μετάλλων. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News