Business & Finance Τετάρτη 9/06/2021, 20:32
ΑΓΟΡΕΣ

Μικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια για 2η διαδοχική συνεδρίαση 

Ο Euro STOXX 600 και σήμερα είδε τους βασικούς του κλάδους να παρουσιάζουν μια ανομοιομορφία

Μικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια για 2η διαδοχική συνεδρίαση 

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τη σημερινή συνεδρίαση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια για δεύτερη διαδοχική ημέρα, με τις ευρωπαϊκές μετοχές να παραμένουν κοντά στο ιστορικό υψηλό ρεκόρ στο οποίοι «αναρριχήθηκαν» χθες. 

Στη σημερινή συνεδρίαση απούσης κάποιας σημαντικής εξέλιξης, η «επικράτηση» του αρνητικού ή του θετικού κλίματος έγκειτο στις ανησυχίες για τον πληθωρισμό και στην αισιοδοξία από την συνεχιζόμενη σταδιακή απόσυρση των περιοριστικών μέτρων, στην οποία προχωρούν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. 

Στη σημερινή συνεδρίαση και ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπως και χθες, οι επενδυτές δεν έδειξαν διάθεση να τοποθετηθούν στις ευρωπαϊκές μετοχές. 

Ο Euro STOXX 600 και σήμερα είδε τους βασικούς του κλάδους να παρουσιάζουν μια ανομοιομορφία, με τον υγειονομικό να ξεχωρίζει με κέρδη 1,92%, ενώ στον αντίποδα τη χειρότερη σημερινή εικόνα παρουσίασε αυτός των πρώτων υλών, υποχωρώντας κατά 1,78%. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με οριακή άνοδο 0,09%, κλείνοντας στις 454,44 μονάδες, που είναι το υψηλότερο επίπεδο για κλείσιμό του, ωστόσο το ιστορικό υψηλό ρεκόρ του καταγράφηκε χθες στις 455,66 μονάδες. 

Το χρηματιστήριο του Παρισιού ήταν το μοναδικό εκ των κυριοτέρων που σημείωσε κέρδη της τάξεως του 0,19%, με αυτό της Φρανκφούρτης να υποχωρεί κατά 0,38%, του Μιλάνου να σημειώνει απώλειες 0,26% και του Λονδίνου να διαγράφει 0,20%.

moneyreview.gr 
 
 

 
 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News