Business & Finance Τρίτη 8/06/2021, 17:29
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Προς αναζήτηση κατεύθυνσης για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση 

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης η μετοχή της Tesla κινούταν ανοδικά

Wall Street: Προς αναζήτηση κατεύθυνσης για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση 

Προς διαφορετικές κατευθύνσεις κινούνται και σήμερα οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, μια τάση που διατηρείται από τη χθεσινή συνεδρίαση, όταν οι Dow Jones και S&P 500 ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση σε αρνητικό έδαφος και ο Nasdaq έκλεισε με κέρδη. 

Παρά το γεγονός ότι κινείται σε αρνητικό έδαφος, ο S&P 500 προσπάθησε να αγγίξει το ιστορικό του υψηλό ρεκόρ των 4.238,04 μονάδων από τις 7 Μαΐου, φθάνοντας σήμερα έως τις 4.236,20 μονάδες. 

Από τη σημερινή συνεδρίαση απουσιάζουν οι σημαντικές εξελίξεις, με το μοναδικό σημαντικό σημείο αναφοράς να αποτελεί το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ, το οποίο συρρικνώθηκε τον Απρίλιο στα 68,90 δισ. δολάρια, από 75 δισ. δολάρια ένα μήνα νωρίτερα κι ελαφρώς χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις για έλλειμμα της τάξεως των 69 δισ. δολαρίων.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης η μετοχή της Tesla κινούταν ανοδικά, μετά τα στοιχεία για τις πωλήσεις του Μαΐου των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που είναι κατασκευασμένα στην Κίνα, οι οποίες κατέγραψαν αύξηση κατά 29% σε σχέση με τον Απρίλιο.  

Τα στοιχεία αυτά και ανοδική κίνηση της μετοχής της Tesla, έδωσαν ώθηση και στις μετοχές των κινεζικών αυτοκινητοβιομηχανιών ηλεκτρικών οχημάτων, των NIO, Li Auto και Xpeng.

Το θετικό μομέντουμ από τις μετοχές meme από την προηγούμενη εβδομάδα, έχει μεταδοθεί και σε άλλες μετοχές όπως της Clover Health και της αλυσίδας εστιατορίων γευμάτων Wendys’s, με τη μετοχή της πρώτης να έχει εκτοξευθεί κατά 65,44% και της δεύτερης να καταγράφει κέρδη της τάξεως του 15%. 

Άνοδο περί του 1% σημειώνει η μετοχή της Boeing, μετά την ανακοίνωση της Southwest Airlines (+0,70%) ότι οι παραγγελίες της για το 2022 θα περιλαμβάνουν 34 αεροσκάφη τύπου 737 MAX 7.

Με την πρώτη ώρα των συναλλαγών συμπληρωμένη, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,22%, ο S&P 500 παρουσιάζει οριακές απώλειες της τάξεως του 0,04%, με τον Nasdaq όπως και χθες να ακολουθεί αντίθετη πορεία και να σημειώνει κέρδη περί του 0,40%. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News