Business & Finance Τετάρτη 2/06/2021, 17:30
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Υποτονικά κέρδη με τις μετοχές meme ξανά στο προσκήνιο 

Ο S&P 500 απέχει περί του 1% από το ιστορικό του υψηλό ρεκόρ

Wall Street: Υποτονικά κέρδη με τις μετοχές meme ξανά στο προσκήνιο 

Συγκρατημένη διάθεση δείχνουν οι επενδυτές στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης στη wall Street, εν αναμονή των στοιχείων για την επίδοση του κλάδου των υπηρεσιών και των νέων θέσεων εργασίας τον Μάιο, η δημοσίευση των οποίων αναμένονται αύριο και την Παρασκευή. 

Ωστόσο στο σημερινό σχετικά άνευρο ξεκίνημα, υπάρχουν πρωταγωνιστές και αυτοί δεν είναι άλλοι από τις μετοχές meme, των AMC Entertainment, GameStop και Blackberry, οι οποίες πριν την έναρξη της συνεδρίασης είχαν δείξει τις προθέσεις τους κινούμενες ανοδικά με αισθητά κέρδη.

Η μετοχή της AMC Entertainment «εκτινάχθηκε» εώς και το +38%, μετά την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου στην οποία προχώρησε, αντλώντας 230,5 εκατ. δολάρια, από το hedge fund, Mudrick Capital Management, το οποίο στη συνέχεια με τη σειρά του προέβη στην πώληση των 8,5 εκατ. μετοχών, αποκομίζοντας κέρδος από την αγοραπωλησία αυτή. 

Σήμερα το αμερικανικό χρηματιστήριο δεν προδιαθέτει για μεγάλες εξάρσεις των τριών βασικών χρηματιστηριακών δεικτών του, οι οποίοι χθες ενώ μπήκαν στη συνεδρίαση με φόρα, στη συνέχεια έμειναν από δυνάμεις και ανέκοψαν ταχύτητα, ολοκληρώνοντας τη συνεδρίαση με οριακές μεταβολές. 

Μετά την ανασύνταξη δυνάμεων και την υποχώρηση στα μέσα Μαΐου ο S&P 500 απέχει περί του 1% από το ιστορικό του υψηλό ρεκόρ, ενώ αντίστοιχα για τον Dow Jones και Nasdaq η απόσταση αυτή διαμορφώνεται στο 1,5% και 3%. 

Με σχεδόν την πρώτη ώρα των συναλλαγών συμπληρωμένη, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,31%, ο S&P κινείται υψηλότερα κατά το ίδιο ποσοστό, με τον Nasdaq να καταγράφει κέρδη περί του 0,20%. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News