Business & Finance Τρίτη 1/06/2021, 17:08
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Επιστροφή στην ενεργό δράση με κέρδη

Ο S&P 500 βρέθηκε μια «ανάσα» από το ιστορικό του υψηλό ρεκόρ στις 4.238,04 μονάδες

Wall Street: Επιστροφή στην ενεργό δράση με κέρδη

Με ανεβασμένη διάθεση επέστρεψαν στη Wall Street οι επενδυτές μετά το τριήμερο και τη χθεσινή αργία για την Ημέρα Μνήμης, με τους τρεις βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες να σημειώνουν κέρδη από την έναρξη της συνεδρίασης. 

Η σημερινή συνεδρίαση είναι η πρώτη για μια εβδομάδα που είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, από πλευράς μακροοικονομικών στοιχείων, καθώς θα δουν το φως της δημοσιότητας τα στοιχεία για τη μεταποίηση και τις υπηρεσίες τον Μάιο, ενώ την Παρασκευή θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας τον προηγούμενο μήνα. Τα στοιχεία αυτά σε συνδυασμό με εκείνα για τον πληθωρισμό που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, θα αποτυπώσουν ακόμη καλύτερα την παρούσα φάση της αμερικανικής οικονομίας και κατά πόσο έχει αφήσει πίσω της τις «μαύρες ημέρες» της πανδημίας. 

Δεκαπέντε λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης, δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία για τη μεταποίηση τον Μάιο, με τον Δείκτη Υπευθύνων Προμηθειών (ΡΜΙ) να ανεβαίνει στις μονάδες 62,1 μονάδες, από 61,5 μονάδες τον Απρίλιο. 

Από τη μεριά του ο Dow Jones απέχει περί των 150 μονάδων από το δικό του ιστορικό υψηλό ρεκόρ στις 35.091,56, ρεκόρ που «κρατάει» από τις 10 Μαΐου. 

Ο κλάδος που έχει «μπει αποφασισμένος» είναι ο ενεργειακός, παίρνοντας ώθηση από τις μετοχές των αμερικανικών πετρελαϊκών εταιρειών, καθώς οι τιμές του πετρελαίου επιδίδονται σε ράλι σκαρφαλώνοντας σε υψηλό δύο ετών, με αυτή του μπρεντ να έχει υπερβεί τα 71 δολάρια το βαρέλι και του αργού να προσεγγίζει τα 69 δολάρια. 

Στη σημερινή συνεδρίαση έχουν «ζωντανέψει» οι αποκαλούμενες μετοχές «meme», με αυτής της AMC Entertainment να πραγματοποιεί άλμα πέραν του 15%, ενώ των Gamestop και Blackberry παρουσιάζουν κέρδη περί του 4% και 7% αντίστοιχα. 

Μετά τα πρώτα τριάντα λεπτά των συναλλαγών ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,45%, ο S&P 500 κατά 0,31%, με τον τεχνολογικό Nasdaq να καταγράφει κέρδη περί του 0,20%.

Ο S&P 500 βρέθηκε μια «ανάσα» από το ιστορικό του υψηλό ρεκόρ στις 4.238,04 μονάδες, επίπεδο στο οποίο ανήλθε στις 7 Μαΐου, φθάνοντας με το «καλημέρα» στις 4.232,70 μονάδες.  

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News