Business & Finance Δευτέρα 17/05/2021, 23:05
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Wall Street: Ξανά σε πτώση υπό το φόβο του πληθωρισμού

Wall Street: Ξανά σε πτώση υπό το φόβο του πληθωρισμού

Mε πτώση έκλεισε η Wall Street, με τις μετοχές τεχνολογίας να δίδουν για μία ακόμη φορά το σινιάλο για πτώση, εν μέσω ανησυχιών για αύξηση του πληθωρισμού και τον αντίκτυπο που θα έχει στη νομισματική πολιτική. 

Από τους 11 κλάδους του δείκτη S&P 500, η τεχνολογία και τα καταναλωτικά αγαθά κατέγραψαν τις μεγαλύτερες απώλειες. «Αυτό που προκαλεί την πτώση και φυσικά δεν εξέπληξε κανέναν, είναι η ανησυχία για τον πληθωρισμό και την πορεία των επιτοκίων», αναφέρει ο Σαμ Στόβαλ, στρατηγικός αναλυτής της CFRA Research. Για το λόγο αυτό, οι επενδυτές περιμένουν εναγωνίως τη δημοσιοποίηση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Φέντεραλ Ριζέρβ, προκειμένου να διαπιστώσουν τις επόμενες κινήσεις της.  

Ο δείκτης S&P 500 έκλεισε με πτώση 0,25%, ο Dow Jones υποχώρησε 0,16%, ενώ ο Nasdaq 0,38%. H μετοχή των Apple και Facebook υποχώρησε 0,8% εκάστη, ενώ του Netflix κατέγραψε απώλειες 1% και της Alphabet 0,6%. Αντίθετα, οι μετοχές των Discovery και AT&T έκαναν άλμα 17,3% και 4% αντίστοιχα, στην είδηση της συγχώνευσης του ενεργητικού τους στον χώρο των μίντια σε μία συμφωνίας ύψους 43 δισ.δολαρίων, δημιουργώντας κολοσσό στον χώρο των υπηρεσιών streaming και ψυχαγωγίας. 

«Γενικότερα, οι επενδυτές είναι προετοιμασμένοι για περαιτέρω μεταβλητότητα, με σημείο αναφοράς τον πληθωρισμό αλλά και άλλους κινδύνους, όπως τα πισωγυρίσματα στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Ωστόσο, δεν θεωρούμε ότι οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό θα βάλουν τίτλους τέλους στο ράλι των μετοχών, το οποίο αναμένεται να καθοδηγηθεί από τους κυκλικούς τομείς καθώς αρχίζει σταδιακά η επανεκκίνηση της παγκόσμιας οικονομίας», αναφέρει ο Μάρκ Χέφελ της UBS. 

Από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, περισσότερες από το 90% των εισηγμένων στο δείκτη S&P 500 επιχειρήσεων έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου. Μέχρι στιγμής, το 86% των εταιρειών έχουν ανακοινώσει κέρδη και έσοδα καλύτερα των προσδοκιών, στο μεγαλύτερο ποσοστό θετικών εκπλήξεων από το 2008. Τα συνολικά κέρδη αναμένεται να αυξηθούν 50,6% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv, που σημαίνει ότι θα είναι τα ισχυρότερα εδώ και 11 έτη. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News