Business & Finance Πέμπτη 13/05/2021, 23:00
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Wall Street: Σε ανάκαμψη μετά από 3 πτωτικές συνεδριάσεις

Wall Street: Σε ανάκαμψη μετά από 3 πτωτικές συνεδριάσεις

Mε εντυπωσιακό rebound έκλεισε τη συνεδρίαση η Wall Street ανακάμπτοντας εντυπωσιακά από τις χθεσινές της απώλειες, καθώς οι επενδυτές τοποθετήθηκαν ξανά σε μετοχές αγοράζοντας στα χαμηλά, μετά τις έντονες ρευστοποιήσεις. 

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 1,29%, ο S&P 500 με 1,21%, ενώ ο Nasdaq με 0,72%, αν και περιόρισαν ελαφρώς τα κέρδη τους στο τέλος της συνεδρίασης. Οι μετοχές των Apple και Microsoft επέστρεψαν δυναμικά με άνοδο άνω του 2%, ενώ η Tesla έχασε έδαφος με απώλειες 2,8%, μετά την ανακοίνωσή της ότι θα σταματήσει να δέχεται πληρωμές σε bitcoin για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων της. «Τελικά, η bull market (ανοδική αγορά) έχει περαιτέρω περιθώρια ανόδου», αναφέρει ο Κέιθ Λέρνερ, στρατηγικός αναλυτής της Truist. 

Oι κλάδοι που θα επωφεληθούν τα μέγιστα από την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας, όπως οι αεροπορικές, σημείωσαν σημαντική άνοδο, από τη στιγμή που τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC) ανακοίνωσαν ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν χρειάζεται πλέον να φορούν μάσκα στους εξωτερικούς χώρους. Οι μετοχές των American Airlines, United και Delta αυξήθηκαν περίπου 1% εκάστη.

Σε άνοδο και οι μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης. 

Αντίθετα, οι μετοχές ενέργειας έχασαν έδαφος, υπό την πίεση της πτώση των τιμών πετρελαίου άνω του 3%, εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ινδία αλλά και μετά την επαναλειτουργία του βασικού αγωγού καυσίμων της Colonial Pipeline. 

Παρά τις ριπές που προκάλεσαν τα χθεσινά στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, που γνώρισε τον Απρίλιο τη μεγαλύτερη αύξηση από το 2008, οι επενδυτές φαίνεται να ξεπέρασαν με πολύ μεγαλύτερη ευκολία τα σημερινά στοιχεία για τις τιμές παραγωγού που έδειξαν αύξηση μεγαλύτερη από 6% έναντι του περυσινού Απριλίου. 

Επίσης, οι νέες αιτήσεις για χορήγηση επιδόματος ανεργίας συνέχισαν να μειώνονται και στην διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, σύμφωνα με στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας, αγγίζοντας χαμηλό 14 μηνών. 

Ωστόσο, παρά τη σημερινή ανάκαμψη, οι δείκτες S&P 500 και Dow εξακολουθούν να υποχωρούν περισσότερο από 2% αυτή την εβδομάδα, με το Nasdaq να παρουσιάζει την χειρότερη επίδοση, με πτώση 4% μέχρι στιγμής την εβδομάδα αυτή. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News