Business & Finance Δευτέρα 17/05/2021, 17:17
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: «Μουδιασμένη» έναρξη εβδομάδας με ήπιες απώλειες

Πιέσεις δέχονται οι μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα

Wall Street: «Μουδιασμένη» έναρξη εβδομάδας με ήπιες απώλειες

Με το «αριστερό» μπήκε στην καινούργια εβδομάδα η Wall Street, με τους τρεις χρηματιστηριακούς δείκτες να παρουσιάζουν σημάδια κόπωσης καταγράφοντας ισχνές απώλειες, μετά τα κέρδη στη συνεδρίαση της Παρασκευής, όπου ο S&P 500 είχε την καλύτερη ημέρα του σε διάστημα μηνός.

Η άνευρη έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, γίνεται στη σκιά της ανακοίνωσης της συμφωνίας για συγχώνευση της εταιρείας τηλεπικοινωνιών ΑΤ&Τ (+3,73%) -η οποία μεταξύ άλλων έχει στην ιδιοκτησία της τα δίκτυα CNN, ΗΒΟ και τα στούντιο Warner Bros, έχοντας αγοράσει πολλά brands από την Time Warner έναντι 108,7 δισ. δολαρίων το 2018-, με το δίκτυο Discovery (+6,03%), μια συμφωνία που αν τελεσφορήσει θα δημιουργήσει έναν κολοσσό αξίας 150 δισ. δολαρίων. 

Η εβδομάδα αυτή ενώ θα απουσιάζουν τα μακροοικονομικά στοιχεία και αναμένονται μόνο τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς ανακοινώνουν τις οικονομικές του επιδόσεις για το α΄ τρίμηνο του 2021 τα «βαριά χαρτιά» του λιανεμπορίου, η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικής πώλησης στον κόσμο Walmart, η αλυσίδα οικιακού εξοπλισμού Home Depot και η αντίστοιχη Target, όπως και η αλυσίδα πολυκαταστημάτων Macy’s.   

Η περίοδος των ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων των εισηγμένων φθάνει στο τέλος της και τα κέρδη του α΄ τριμήνου της τρέχουσας χρονιάς για τις εταιρείες οι μετοχές των οποίων διαπραγματεύονται στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης S&P 500, αναμένεται να είναι αυξημένα κατά 50,6% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τους αναλυτές της Refinitiv IBES, η μεγαλύτερη θετική μεταβολή σε διάστημα έντεκα ετών. 

Στις πρώτες συναλλαγές ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,30%, ο S&P 500 κατά 0,35%, με τον Nasdaq να σημειώνει απώλειες της τάξεως του 0,83%. 

Πιέσεις δέχονται οι μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα, όπως των Coinbase, Marathon Digital και Riot Blockchain, μετά τα «τιτιβίσματα» του ισχυρού άνδρα της Tesla, Έλον Μασκ, με τα οποία «θόλωσε το τοπίο» αναφορικά με την τοποθέτηση της αμιγώς ηλεκτροκίνητης αυτοκινητοβιομηχανίας στο Bitcoin. 

moneyreview.gr 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News