Business & Finance Παρασκευή 14/05/2021, 23:00
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Wall Street: Σε άνοδο με «καταλύτη» ξανά την τεχνολογία

Wall Street: Σε άνοδο με «καταλύτη» ξανά την τεχνολογία

Με άνοδο έκλεισε η Wall Street για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, με οδηγό τις μετοχές τεχνολογίας, οι οποίες έγιναν ξανά ελκυστικές στους επενδυτές μετά τις έντονες ρευστοποιήσεις που δέχθηκαν στην αρχή της εβδομάδας. 

Ο Dow ενισχύθηκε 400 μονάδες ή 1,06%, ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 1,6%, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 2,43%. Η εβδομάδα αυτή μοιάζει με «τρενάκι του τρόμου» καθώς ο Dow Jones απώλεσε περίπου 1.200 μονάδες από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη. Ο S&P 500 και ο Nasdaq υποχώρησαν 4% και 5% αντίστοιχα το ίδιο διάστημα. Εν συνεχεία και οι τρεις δείκτες ανέκαμψαν από τις μεγάλες απώλειες, όμως εξακολουθούν να καταγράφουν απώλειες, αν και μικρότερες, σε εβδομαδιαία βάση, με το μεγαλύτερο πλήγμα να υφίστανται οι τεχνολογικές. Ο Nasdaq παρουσίασε πτώση 2,34% την εβδομάδα, ο Dow 1,14% και ο S&P 500 1,39%, τις μεγαλύτερες από τα τέλη Φεβρουαρίου.

«Η πτώση αυτής της εβδομάδας είναι κάτι θετικό. Ενδεχομένως να υπάρξει και νέα διόρθωση μέσα στο καλοκαίρι, η οποία θα είναι αρκετή για να συγκρατήσει την υπερβολική ευφορία και τις φουσκωμένες αποτιμήσεις», επισημαίνει ο Τόνι Ντόιερ, στρατηγικός αναλυτής της Canaccord Genuity.  

Στη σημερινή συνεδρίαση, την καλύτερη επίδοση παρουσίασαν οι μετοχές τεχνολογίας, με τη Tesla να ενισχύεται 3%, το Facebook περισσότερο από 2%, ενώ οι Apple, Amazon, Netflix και Alphabet από 1% εκάστη. 

Σε άνοδο βρέθηκαν και οι κυκλικές μετοχές, όπως United Airlines και American Airlines με άνοδο άνω του 4%, ενώ η Carnival ενισχύθηκε 6% και οι Norwegian Cruise Line και Royal Caribbean περισσότερο από 5% εκάστη. 

Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο παρά τα σημερινά στοιχεία που έδειξαν ότι οι πωλήσεις λιανικής στις παρέμειναν στάσιμες τον Απρίλιο μετά την άνοδο 9,8% του Μαρτίου. 

Στον αντίποδα, η μετοχή της Disney με πτώση 4,5%, από τη στιγμή που ανακοίνωσε κατώτερα των προσδοκιών έσοδα και μικρότερη της αναμενόμενης αύξηση συνδρομητών στην υπηρεσία της streaming. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News