Business & Finance Παρασκευή 14/05/2021, 17:14
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Οδεύοντας με άνοδο στο κλείσιμο μιας επεισοδιακής εβδομάδας 

Από χθες επανήλθε η «τάξη και η ασφάλεια» στη Wall Street

Wall Street: Οδεύοντας με άνοδο στο κλείσιμο μιας επεισοδιακής εβδομάδας 

Διατηρείται και σήμερα Παρασκευή το θετικό κλίμα από τη χθεσινή συνεδρίαση στη Wall Street, στην τελευταία συνεδρίαση μιας εβδομάδας που «πλήγωσε» το αμερικανικό χρηματιστήριο. 

Η σημερινή θετική ατμόσφαιρα δεν επηρεάσθηκε από τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις τον Απρίλιο, οι οποίες σε μηνιαία βάση έμειναν στάσιμες στο 0%, παρά την «εκτόξευση» 51,22% σε ετήσια βάση, ωστόσο αυτό ο εξωπραγματικός ρυθμός οφείλεται στο γεγονός ότι τον περυσινό Απρίλιο, είχαν «νεκρώσει» σχεδόν τα πάντα στην αποκορύφωση του πανικού εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι λιανικές πωλήσεις δεν ήταν η μοναδική δυσάρεστη «έκπληξη» για τους επενδυτές, καθώς μεσοβδόμαδα, ήρθαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, ο οποίος σε μηνιαία βάση έτρεξε με τον ταχύτερο ρυθμό σε 12 έτη και των τελευταίων 13 ετών σε ετήσια. 

Η αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό και η δημοσιοποίησή τους προκάλεσαν τριγμούς στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με τον S&P 500 σε διάστημα τριών ημερών να έχει απωλέσει περί του 4% και τον Nasdaq να έχει αποδυναμωθεί σχεδόν 8%. 

Ωστόσο χθες, επανήλθε η «τάξη και η ασφάλεια» στη Wall Street, καθώς με αρωγούς τις μετοχές των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών, οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες «άλλαξαν» ρότα και πέρασαν σε θετικό έδαφος. 

Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα, με τις μετοχές των Big Tech να έχουν αναλάβει ξανά τη θέση του οδηγού, έχοντας σήμερα και έναν επιπλέον λόγο για να κινηθούν ανοδικά, τις αναφορές ότι η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας θα διαθέσει 450 εκατ. δολάρια προκειμένου να καταβληθούν προσπάθειες να αντιμετωπισθεί η έλλειψη ημιαγωγών που καταγράφεται σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Στις πρώτες πρωινές (για τις ΗΠΑ) συναλλαγές, ο Dow Jones κινείται περί του 0,80% υψηλότερα, ο S&P 500 καταβάλει προσπάθειες να υπερβεί το +1%, με τον Nasdaq να ενισχύεται κατά σχεδόν 1,30%. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News