Business & Finance Δευτέρα 15/03/2021, 16:42
ΑΓΟΡΕΣ

Υποτονική έναρξη εβδομάδας στη Wall Street

Υποτονική έναρξη εβδομάδας στη Wall Street

«Μουδιασμένα» έχει μπει στην καινούργια εβδομάδα η Wall Street, με τους τρεις χρηματιστηριακούς δείκτες να παρουσιάζουν μικρές μεταβολές και να βρίσκονται σε αναζήτηση κατεύθυνσης. Το μόνο αξιοσημείωτο στο πρώτο στάδιο των συναλλαγών είναι ότι ο Dow Jones πρόλαβε να αναρριχηθεί σε νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ στις 32.930,10 μονάδες.

Η αντίδραση αυτή ήταν στιγμιαία, καθώς στη συνέχεια έχει περιορισθεί πέριξ των 32.800 μονάδων, με θετική μεταβολή 0,08%.

Η τρέχουσα εβδομάδα είναι ιδιαίτερα σημαντική, από τη στιγμή που αύριο διεξάγεται η προγραμματισμένη διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, η πρώτη μετά το νέο πακέτο δημοσιονομικής στήριξης ύψους 1.9 τρισ. δολαρίων.

Οι επενδυτές αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον την άποψη της Fed αναφορικά με την πρόσφατη άνοδο των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων και τη στάση που προτίθεται να ακολουθήσει.

Επίσης είναι σχεδόν δεδομένο ότι τους αξιωματούχους της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, θα τους απασχολήσει το θέμα του πληθωρισμού, ο λόγος για τον οποίο το κόστος του κρατικού χρέους ανεβαίνει, καθώς στις χρηματαγορές υπάρχουν έκδηλες ανησυχίες ότι τα προγράμματα εμβολιασμού θα επιταχύνουν την οικονομική ανάκαμψη και θα προκαλέσουν άνοδο στις τιμές καταναλωτή.

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν μέσα στο Σαββατοκύριακο εμφανίσθηκε καθησυχαστική αναφορικά με τον πληθωρισμό, δηλώνοντας ότι το επιτελείο του υπουργείου παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις των παραγόντων που επηρεάζουν τον πληθωρισμό.

Στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου σημάδια βελτίωσης έδειξε η αγορά εργασίας, με τις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας σε διάστημα μις εβδομάδας να φθάνουν στο δεύτερο χαμηλότερο επίπεδο από την έναρξη της πανδημίας.

Ο S&P 500 που ήταν ο δείκτης που την προηγούμενη εβδομάδα μιμήθηκε τον Dow Jones και σημείωσε νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ στη συνεδρίαση της Πέμπτης, καταγράφει απώλειες περί του 0,1%, σε αντίθεση με τον τεχνολογικό Nasdaq που ξεχωρίζει κάπως ενισχυόμενος κατά 0,14%.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News