Business & Finance Τρίτη 16/03/2021, 16:05
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Με κατεβασμένη ταχύτητα στην έναρξη της συνεδρίασης ο Dow Jones 

Wall Street: Με κατεβασμένη ταχύτητα στην έναρξη της συνεδρίασης ο Dow Jones 

Με τους αξιωματούχους της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να συναντώνται σήμερα και αύριο για να συζητήσουν για τη νομισματική πολιτική της Fed, διεξάγεται η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street, με παρακαταθήκη τα χθεσινά ιστορικά υψηλά ρεκόρ των Dow Jones και S&P 500. 

Ο βιομηχανικός δείκτης από την έναρξη της χρονιάς έχει χαράξει μια εντυπωσιακή πορεία, καταγράφοντας μέχρι χθες, 21 υψηλά ενδοσυνεδριακά υψηλά ρεκόρ και 14 ιστορικά υψηλά κλεισίματα, με τα αντίστοιχα νούμερα του S&P 500 να γράφουν 16 και 13.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ωστόσο σήμερα έχει προλάβει και έχει καταγράψει νέο ιστορικό υψηλό, σε αντίθεση με τον Dow Jones που υποχωρεί. 

Πριν από λίγο η αμερικανική Εθνική Στατιστική Υπηρεσία δημοσιοποίησε τα στοιχεία για τη μεταποίηση στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, η δραστηριότητα της οποία συρρικνώθηκε στο -3,1% από 1,2% τον Ιανουάριο, με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για πτώση 0,1%. 

Παράλληλα απογοητευτικά ήταν και τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, οι οποίες έκαναν βουτιά στο -3%, από το αναθεωρημένο επί τα βελτίων άλμα του 7,6% τον Ιανουάριο και έναντι εκτιμήσεων για υποχώρησή τους 0,5%. 

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές ο παγετός που έπληξε κυρίως τις κεντρικές και νότιες πολιτείες στις ΗΠΑ, επέδρασε αρνητικά στην παραγωγή της μεταποίησης. 

Ωστόσο το ενδιαφέρον των επενδυτών σήμερα θα στραφεί στην καθοδήγηση που θα δώσει η Fed αναφορικά με τον πληθωρισμό και την άνοδο των κρατικών ομολόγων η οποία συντελείται το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας των προσδοκιών ότι θα ανεβάσει ταχύτητα.

Οι αξιωματούχοι της Fed έχουν ανοίξει μια συζήτηση το προηγούμενο διάστημα, ότι δεν θα έχουν πρόβλημα αν ο πληθωρισμός ξεπεράσει το 2% για κάποιο διάστημα, αντισταθμίζοντας έτσι τη στασιμότητά που έχει επιδείξει το τελευταίο διάστημα. 

Στις πρώτες συναλλαγές ο  Dow Jones υποχωρεί 0,20%, ο S&P 500 κινείται υψηλότερα κατά 0,20%, με τον Nasdaq να ενισχύεται κατά 0,90%. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News