Business & Finance Πέμπτη 6/05/2021, 23:00
WALL STREET

Σε νέο ιστορικό υψηλό ο Dow Jones με «καύσιμο» την οικονομική ανάκαμψη

Σε νέο ιστορικό υψηλό ο Dow Jones με «καύσιμο» την οικονομική ανάκαμψη

Με νέο ιστορικό υψηλό έκλεισε ο Dow Jones τη σημερινή συνεδρίαση, στον απόηχο των θετικών στοιχείων για τις αιτήσεις χορήγησης επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, παρότι οι μετοχές των φαρμακοβιομηχανιών βρέθηκαν σε κλοιό πιέσεων από τη στιγμή που ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στήριξε το σχέδιο για άρση της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων στα εμβόλια για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. 

Τα επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 498.000 την εβδομάδα έως την 1η Μαίου συγκριτικά με τις 590.000 της αμέσως προηγούμενης, αγγίζοντας νέο χαμηλό στη διάρκεια της πανδημίας. Οι επενδυτές ωστόσο περιμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα στοιχεία για την απασχόληση που ανακοινώνονται αύριο για το μήνα Απρίλιο. Αναλυτές κάνουν λόγο για δημιουργία ενός εκατομμυρίου νέων θέσεων εργασίας στην αμερικανική οικονομία, με την ανεργία να υποχωρεί στο 5,8% από 6%.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,93% στις 34.548,53 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,81% και ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq 0,37%. 

Ο κλάδος τεχνολογίας κατέγραψε κέρδη, με τις μετοχές των Microsoft, Apple και Amazon.com να σημειώνουν άνοδο 1% εκάστη, ενώ από τους κλάδους του S&P 500 την καλύτερη επίδοση παρουσίασε αυτός των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. 

Ωστόσο, οι μετοχές των Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson και Novavax κατέγραψαν σημαντικές απώλειες, τις οποίες ωστόσο «μάζεψαν» προς το τέλος της συνεδρίασης, καταγράφοντας πτώση από 0,2% έως 1,7%. Ενωρίτερα οι απώλειες των μετοχών ορισμένων εξ αυτών είχαν φθάσει έως και 15%. Ως εκ τούτου, ο κλάδος υγείας του δείκτη S&P 500 υποχώρησε 0,5%, ενώ ο δείκτης βιοτεχνολογίας του Nasdaq 1%. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News