Business & Finance Τρίτη 27/04/2021, 23:00
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Wall Street: Υποτονική συνεδρίαση, με το βλέμμα των επενδυτών σε εταιρικές ανακοινώσεις και Fed

Wall Street: Υποτονική συνεδρίαση, με το βλέμμα των επενδυτών σε εταιρικές ανακοινώσεις και Fed

Με το βλέμμα στραμμένο στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου από τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων Alphabet και Microsoft, βρίσκονται οι επενδυτές, οι οποίοι δεν κατάφεραν να δώσουν κατεύθυνση στη Wall Street. Επίσης, η πτώση των μετοχών της Tesla και της 3Μ άσκησε πιέσεις στους δείκτες S&P 500 και Nasdaq.  

Η μετοχή της Tesla υποχώρησε 4,5%, καθώς τα έσοδά της ήταν μεν καλύτερα των προσδοκιών, όμως αυτό έγινε χάρη στις πωλήσεις περιβαλλοντικών πιστώσεων και στη ρευστοποίηση bitcoin παρά στις πωλήσεις αυτοκινήτων. «Η Tesla είναι ειδική περίπτωση. Μεγάλο μέρος των κερδών της εταιρείας υποστηρίχθηκε από το bitcoin και όχι από τα αυτοκίνητα», αναφέρει ο Κιμ Φόρεστ, επικεφαλής επενδύσεων της Bokeh Capital Partners. 

Ο δείκτης S&P 500 έκλεισε με οριακή πτώση 0,02%, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 0,34%. Ο Dow Jones έκλεισε στάσιμος με οριακή άνοδο 0,01%. 

Οι μετοχές των μεγάλων της τεχνολογίας, όπως Microsoft, Alphabet, Apple, Facebook και Amazon, που αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα, σκιάγραφησαν μεική εικόνα με τη μετοχή της Microsoft να υποχωρεί 4% και της Alphabet να ενισχύεται 5%. Οι πέντε τεχνολογικές μαζί εκπροσωπούν περίπου το 22% της κεφαλαιοποίησης του δείκτη S&P 500. 

«Οταν πρόκειται για τα εταιρικά αποτελέσματα αυτών των εταιρειών, των οποίων οι μετοχές βρίσκονται κοντά σε ιστορικά υψηλά, η αντίδραση της αγοράς είναι δύσκολη. Ενα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα είναι η Tesla. Μπορεί τα αποτελέσματα από τις περισσότερες δραστηριότητες της εταιρείας να ήταν καλύτερα των προσδοκιών, όμως η αντίδραση ήταν υποτονική και υποψιάζομαι ότι αυτό θα συμβεί και με τις υπόλοιπες μεγάλες τεχνολογικές που ανακοινώνουν αποτελέσματα τις επόμενες ημέρες», υπογραμμίζει ο Αρτ Χόγκαν, στρατηγικός αναλυτής της National Securities. 

H κερδοφορία των εισηγμένων στο δείκτη S&P 500 επιχειρήσεων αναμένεται να αυξηθεί 35,1% στο πρώτο τρίμηνο έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv. 

Εκτός από τις τεχνολογικές, τα ραντάρ των επενδυτών είναι στραμμένα στη συνεδρίαση της Φέντεραλ Ριζέρβ που ολοκληρώνεται αύριο Τετάρτη. Παρότι δεν πρόκειται να αλλάξει τη νομισματική πολιτική της, οι επενδυτές περιμένουν να ακούσουν τις θέσεις της για τον πληθωρισμό, τις αγορές ομολόγων και τους κινδύνους που συνιστά για το χρηματοοικονομικό σύστημα η αύξηση των τιμών σε διάφορες κατηγορίες ενεργητικού. 
 
Στο μέτωπο της οικονομίας, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ βελτιώθηκε σε υψηλό 14 μηνών τον Απρίλιο, καθώς άρχισαν να επαναλειτουργούν περισσότερες επιχειρήσεις από τον χώρο υπηρεσιών. Η Wall Street ωστόσο φάνηκε να προσπερνά τα στοιχεία αυτά ρίχνοντας το βάρος της στις εταιρικές ανακοινώσεις. 

Από τις μεμονωμένες μετοχές, αξιοσημείωτη η άνοδος περίπου 10% της UPS, αφότου τα κέρδη της ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street, με την εταιρεία να ανακοινώνει αύξηση εσόδων 27%. Επίσης, η μετοχή της GameStop κατέγραψε άνοδο άνω του 6% από τη στιγμή που η εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών ανακοίνωσε ότι πώλησε 3,5 εκατ. επιπλέον μετοχές της, αντλώντας 551 εκατ.δολάρια τα οποία θα τα χρησιμοποιήσει στην χρηματοδότηση των online δραστηριοτήτων της. 
 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News