Business & Finance Δευτέρα 26/04/2021, 23:00
WALL STREET

Σε νέα ιστορικά υψηλά οι δείκτες S&P 500 και Nasdaq

Σε νέα ιστορικά υψηλά οι δείκτες S&P 500 και Nasdaq

Σε ιστορικό υψηλό έκλεισαν τη σημερινή συνεδρίαση οι δείκτες S&P 500 και Nasdaq στη Wall Street, με βασικό «καύσιμο» την άνοδο άνω του 1% της μετοχής της Tesla εν αναμονή των αποτελεσμάτων της για το πρώτο τρίμηνο.

Πρόκειται για την πρώτη εταιρεία που ανοίγει την αυλαία των εταιρικών ανακοινώσεων αυτής της εβδομάδας, η οποία αναμένεται να είναι από τις πιο «γεμάτες» σε αποτελέσματα. Οι εταιρείες που αντιπροσωπεύουν το 40% του S&P 500 ανακοινώνουν αποτελέσματα πρώτου τριμήνου από σήμερα έως και την Πέμπτη, μεταξύ των οποίων μεγάλα ονόματα όπως Microsoft, Alphabet, Apple, Facebook.

Με το ιστορικό αυτό υψηλό, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq τερματίζει τη διόρθωση 11% που άρχισε μετά το προηγούμενο ιστορικό υψηλό του στις 12 Φεβρουαρίου. 

Ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 0,18% στο ιστορικό υψηλό των 4.187,62 μονάδων, ενώ ο Nasdaq παρουσίασε κέρδη 0,87%, κλείνοντας στο επίπεδο ρεκόρ των 14.138,77 μονάδων. Στον αντίποδα, ο Dow έκλεισε με μικρή πτώση 0,18%, παρασυρόμενος από την πτώση των μετοχών των Procter & Gamble, Walmart και Coca-Cola.

Οι περισσότεροι από τους 11 κλάδους του S&P 500 κινήθηκαν ανοδικά, με την ενέργεια να είναι μεταξύ των νικητών, ενώ στον αντίποδα κινήθηκαν οι εταιρείες κοινής ωφελείας και επιλεγμένων καταναλωτικών αγαθών. Οι τελευταίες κατέγραψαν απώλειες 1%, εν μέσω ανησυχιών για κλιμάκωση του πληθωρισμού.

Ηδη, τα προθεσμιακά αραβοσίτου εκτινάχθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο σε διάρκεια μεγαλύτερη των επτά ετών σε μία ιδιαίτερα νευρική συνεδρίαση, ενώ η τιμή χαλκού αναρριχήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο 10ετίας. Μάλιστα, πολλές αμερικανικές εταιρείες προετοιμάζονται να αυξήσουν τις τιμές των προϊόντων τους στη διάρκεια του τρέχοντος έτους, με τους διευθύνοντες συμβούλους να ενημερώνουν για το ενδεχόμενο αυτό τους επενδυτές κατά την ανακοίνωση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων τους. Η Bank of America σημειώνει ότι έγιναν πολλές αναφορές για πληθωρισμό στη διάρκεια των ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων – πρόκειται για τις περισσότερες αναφορές από το 2004, οπότε η τράπεζα άρχισε να παρακολουθεί τα εν λόγω στοιχεία.    

Από τις 124 εταιρείες του δείκτη S&P 500 που έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής αποτελέσματα, το 85,5% έχουν παρουσιάσει κέρδη και έσοδα καλύτερα των προσδοκών, με τη Refintiv να προβλέπει αύξηση στην εταιρική κερδοφορία πρώτου τριμήνου της τάξης του 34,3%. 

moneyreview.gr 
  

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News