Business & Finance Τρίτη 6/04/2021, 17:20
ΑΓΟΡΕΣ

Ευφορία σε όλο τον κόσμο μετά την επιστροφή των αγορών από την αργία του Πάσχα 

Ευφορία σε όλο τον κόσμο μετά την επιστροφή των αγορών από την αργία του Πάσχα 

Μια γενικευμένη ευφορία επικρατεί στα χρηματιστήρια του κόσμου, στην πρώτη συνεδρίαση μετά την αργία του Πάσχα των Καθολικών, στην οποία βρίσκονται όλες οι αγορές εν δράση. 

Μετά τα χθεσινά ιστορικά υψηλά ρεκόρ στη Wall Street από Dow Jones και S&P 500, σειρά πήρε σήμερα και η Ευρώπη. 

Μετά από σχεδόν 14 μήνες όταν και έκανε την εμφάνισή της η πανδημία του κορωνοϊού, ο Euro STOXX 600, κατέρριψε το ιστορικό του υψηλό ρεκόρ το οποίο κρατούσε από τις 19 Φεβρουαρίου 2020 και τις 433,90 μονάδες. 

Συγκεκριμένα ο πανευρωπαϊκός δείκτης σήμερα Τρίτη σκαρφάλωσε έως τις 436,48 μονάδες, ενώ στη συνέχεια κινείται πέριξ των 435,50 μονάδων, σημειώνοντας άνοδο περί του 0,77%. 

Νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ έχει σημειώσει και ο γερμανικός DAX, έχοντας αναρριχηθεί έως τις 15.325,40 μονάδες, ενώ με τα κέρδη σχεδόν 1% που σημειώνει έχει υποχωρήσει στις 15.256,80 μονάδες. 

Οι σημερινές υψηλές πτήσεις των ευρωπαϊκών μετοχών, έστειλαν και τον παγκόσμιο δείκτη MSCI All Country ο οποίος παρακολουθεί τις μετοχές από 49 ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες οικονομίες του κόσμου, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, σε νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ πριν ακόμη ανοίξει η Wall Street και συγκεκριμένα στις 688 μονάδες.

Στη Wall Street από την άλλη, παρά την αρχική διστακτικότητα των επενδυτών η ο οποία έβαλε στα «κόκκινα» τους τρεις βασικούς δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, στη συνέχεια ο S&P 500 σημείωσε επίσης ιστορικό υψηλό ρεκόρ στις 4.084,10 μονάδες.

Στις πρώτες συναλλαγές οι δείκτες είναι σε αναζήτηση κατεύθυνσης, με τον Dow Jones να παρουσιάζει ανεπαίσθητες απώλειες και τους S&P 500 και Nasdaq θετικές μεταβολές περί του 0,10%. 

Τα ισχυρά μακροοικονομικά στοιχεία του Μαρτίου που αφορούσαν τη μεταποίηση στις ΗΠΑ (σε υψηλό 37 ετών), τις υπηρεσίες (σε ιστορικό υψηλό ρεκόρ) και τις νέες θέσεις εργασίας (σχεδόν διπλασιάσθηκαν στις 918.000), έχει δώσει ώθηση -ανομοιόμορφη μεν- στα χρηματιστήρια και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού.   

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News