Business & Finance Τρίτη 30/03/2021, 23:07
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Η τεχνολογία παρέσυρε ξανά σε πτώση τη Wall Street

Η τεχνολογία παρέσυρε ξανά σε πτώση τη Wall Street

Mε πτώση έκλεισε η Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση, με τον τεχνολογικό κλάδο να δέχεται ξανά πιέσεις, από τη στιγμή που οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών κρατικών ομολόγων επέστρεψαν στο 1,78%, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2020.

Οι επενδυτές πώλησαν μετοχές τεχνολογίας για να στραφούν στις λεγόμενες κυκλικές μετοχές, όπως χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, βιομηχανία και επιλεκτικά καταναλωτικά αγαθά, που σχετίζονται με τις προοπτικές της οικονομίας. 

Ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,31%, με τις μετοχές των Apple και Microsoft να αποτελούν τους μεγαλύτερους «χαμένους» του δείκτη, υποχωρώντας περισσότερο από 1%. Ο S&P 500 έκλεισε επίσης με πτώση 0,31%, παρασυρόμενες από τις απώλειες του κλάδου κοινής ωφελείας και τεχνολογίας, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε μικρότερες απώλειες της τάξης του 0,11%. Ενδοσυνεδριακά, οι απώλειές του είχαν ξεπεράσει το 1%. 

Οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό επέστρεψαν δριμύτερες οδηγώντας και πάλι στα ύψη τις ομολογιακές αποδόσεις. «Υπάρχουν δύο διαφορετικές όψεις στις αυξήσεις των αποδόσεων – καθοδηγούνται από τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό ή από την αισιοδοξία για τις προοπτικές της οικονομίας; Μάλλον, υπερισχύει η αισιοδοξία για την οικονομία», αναφέρει ο Τομ Χέινλιν, στρατηγικός αναλυτής της Bank Wealth Management. 

Ο κλάδος αερομεταφορών και κρουαζιέρας κινήθηκε ανοδικά, με τις μετοχές των American Airlines και Carnival, Norwegian Cruise Line και Royal Caribbean να καταγράφουν κέρδη 3% έως 4%. 

Σε ανάκαμψη και οι μετοχές των ViacomCBS και Discovery μετά τις μεγάλες απώλειες που κατέγραψαν την προηγούμενη εβδομάδα στο πλαίσιο των ρευστοποιήσεων του αντισταθμιστικού ταμείου Archegos Capital Management. Η μετοχή της Discovery ενισχύθηκε 9%, ενώ της ViacomCBS 5% και της Wells Fargo άνω του 3%. 

Ωστόσο, παρά την πρόσφατη μεταβλητότητα, ο Dow Jones και ο S&P 500 κλείνουν με σταθερή άνοδο το μήνα, με κέρδη 7,2% και 4,2% αντίστοιχα.

Στον αντίποδα, ο Nasdaq ο οποίος θα κλείσει το μήνα στο «κόκκινο» για πρώτη φορά από το Νοέμβριο του 2020, στον απόηχο της ανόδου των ομολογιακών αποδόσεων. Οι μετοχές τεχνολογίας ήταν μεταξύ αυτών που επλήγησαν τα μέγιστα απο την άνοδο των αποδόσεων.

«Οι κυκλικές μετοχές έχουν το πάνω χέρι, με τη ραγδαία άνοδο του τεχνολογικού κλάδου να παγώνει για λίγο. Οι εν λόγω μετοχές θα είναι αναμφισβήτητα οι πρωταγωνιστές επειδή βρισκόμαστε στο τέλος του τριμήνου και οι θεσμικοί θέλουν να είναι σίγουροι ότι έχουν έκθεση σε ονόματα που παρουσίασαν υψηλές επιδόσεις», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν αναλυτές της αγοράς. 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News