Business & Finance Τρίτη 30/03/2021, 17:27
ΑΓΟΡΕΣ

Η άνοδος των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων συγκρατούν τη Wall Street 

Η άνοδος των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων συγκρατούν τη Wall Street 

Ο φόβος της ανόδου των αμερικανικών κρατικών ομολόγων επέστρεψε σήμερα στη Wall Street, τραβώντας προς τα κάτω το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, μια ημέρα αφότου ο Dow Jones σημείωσε νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ. 

Η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς σκαρφάλωσε ξανά σε υψηλό 14 μηνών στο 1,77%, προκαλώντας εκ νέου προβληματισμό στους επενδυτές. 

Η τρέχουσα εβδομάδα άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς με τη Wall Street να σημειώνει κέρδη, μια εβδομάδα από την οποία θα απουσιάσει η συνεδρίαση της Παρασκευής καθώς είναι η Μεγάλη Παρασκευή για τους Καθολικούς. 

Πέραν του εορταστικού κλίματος για το Πάσχα των Καθολικών, η τρέχουσα εβδομάδα έχει ιδιαίτερη σημασία, από τη στιγμή που αύριο ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα ανακοινώσει το ύψος των δαπανών στις οποίες προτίθεται να προβεί η κυβέρνηση του, προκειμένου να χρηματοδοτήσει το τεράστιο έργο της αναβάθμισης των υποδομών, το κόστος του οποίου αναμένεται να φθάσει 4 τρισ. δολάρια. 

Ωστόσο, σήμερα, η άνοδος των αποδόσεων των κρατικών τίτλων χρέους, πυροδότησε ένα κύμα ρευστοποιήσεων στις μετοχές των εταιρειών του τεχνολογικού κλάδου, με τις δεικτοβαρείς μετοχές των Big Tech να κινούνται πτωτικά και να συμπαρασύρουν και το αμερικανικό χρηματιστήριο. 

Οι επενδυτές είναι προετοιμασμένοι για έντονη μεταβλητότητα κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, καθώς πέραν των διακοπών οι θεσμικοί επενδυτές θα προβούν σε αναπροσαρμογή των χαρτοφυλακίων τους ενόψει του κλεισίματος του α΄ τριμήνου. Η συνεχιζόμενη τάση της ανόδου των αποδόσεων των ομολόγων θα μπορούσε να ωθήσει τους διαχειριστές κεφαλαίων σε μεγάλες προσαρμογές στα χαρτοφυλάκια τους.

Στις πρώτες συναλλαγές ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,40%, ο S&P 500 κινείται χαμηλότερα κατά 0,60%, στο -1% ο Nasdaq. Ο τεχνολογικός κλάδος βρίσκεται σε τροχιά να καταγράψει τον Μάρτιο τις πρώτες μηναίες απώλειες μετά τον περασμένο Νοέμβριο. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News